Ε.Ι.Ν.Α: Κατάθεση στεφάνων την Κυριακή στο πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου

Για το Πολυτεχνείο

46 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας το Νοέμβρη του 1973, ενάντια στην αμερικανοΝΑΤΟική, φασιστική δικτατορία, τα συνθήματα της πύλης του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρα όσο ποτέ. «Ψωμί – παιδεία – ελευθερία», «Έξω οι ΗΠΑ, έξω το ΝΑΤΟ».

Αιτήματα και στόχοι που όχι απλά δεν δικαιώθηκαν, αλλά συμπυκνώνουν ακόμα και σήμερα τις σύγχρονες διεκδικήσεις για μια χώρα ανεξάρτητη, χωρίς επιτροπείες και επιτηρήσεις από υπερεθνικά αφεντικά, για ένα λαό που θα ζει με αξιοπρέπεια και πραγματική ελυθερία, χωρίς τα δεσμά του χρέους, της λιτότητας των Μνημονίων και της ανεργίας.

Η φετινή επέτειος έρχεται σε μία περίοδο που η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχοντας υπογράψει μια σειρά απαράδεκτες συμφωνίες, δίνοντας «γη και ύδωρ», έμπλεξε ακόμα βαθύτερα τη χώρα μας στους τυχοδιωκτικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ και ΗΠΑ στην περιοχή. Στην ίδια ακριβώς επικίνδυνη κατεύθυνση συνεχίζει και η κυβένρηση της ΝΔ. Σε μια περίοδο που αντιλαϊκά μέτρα, στερούν το ψωμί από χιλιάδες νοικοκυριά και μετατρέπουν την Παιδεία,την Υγεία και τα κοινωνικά αγαθά σε προνόμιο για τους λίγους και έχοντες.

Η αταλάντευτη στάση των απλών αγωνιστών της αντιδικτατορικής πάλης, η αυτοθυσία, η πίστη στο δίκιο και τη δύναμη του συλλογικού αγώνα ενάντια στη μοιρολατρεία και την ηττοπάθεια, αποτελούν παρακαταθήκη ανεκτίμητης αξίας για τους σημερινούς μας αγώνες. Για πραγματική Δημοκρατία, Ανεξαρτησία, ζωή με δικαιώματα, ανθρώπινα ωράρια και αξιοπρεπείς μισθούς. Για δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία για όλο το λαό.

Για την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών. Ενάντια στο δόγμα «Νόμος και τάξη», την καταστολή και τον αυταρχισμό που προσπαθούν να επιβάλουν για να φιμώσουν κάθε φωνή που αντιστέκεται.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στις τριήμερες εκδηλώσεις στον ιστορικό χώρο του Παραρτήματος και στην πορεία της Κυριακής 17 Νοέμβρη.

Το Δ.Σ της Ε.Ι.Ν.Α θα καταθέσει στεφάνι στον χώρο του Παραρτήματος την Κυριακή στις 11:30 πμ.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ