Ιάσων Φωτήλας: «Πανεπιστήμια με άσυλο ιδεών όχι άσυλο βίας και ανομίας»

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ ΑΧΑΙΑΣ

Σημεία από την τοποθέτηση του Ιάσονα Φωτήλα, βουλευτή Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Πρωινή Ενημέρωση» με τους Νίνα Κασιμάτη και Χρήστο Παγώνη το πρωί της Τετάρτης 13 Νοεμβρίου:

Η Νέα Δημοκρατία επέμεινε στην εξαίρεση των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλο, γιατί έτσι προβλέπει ο κανονισμός λειτουργίας της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής που ασκεί δικαστική λειτουργία. Δεν είναι παιγνίδι η λειτουργία της Επιτροπής ώστε εάν η Νέα Δημοκρατία προτείνει την εξαίρεση δύο βουλευτών, αντίστοιχα ο ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει να εξαιρεθούν τρεις βουλευτές της ΝΔ. Υπάρχουν κανόνες που πρέπει να γίνονται σεβαστοί.

Η Νέα Δημοκρατία υποστήριζε ανέκαθεν το άσυλο των ιδεών στα Πανεπιστήμια και όχι να είναι άσυλο για μπαχαλάκηδες. Και αποδείχθηκε περίτρανα αυτές τις ημέρες η πεποίθησή μας ότι ο νόμος που υπήρχε επί ΣΥΡΙΖΑ έδινε άσυλο κυρίως σε ομάδες βίας και τα στέκια τους. Γιατί στην ΑΣΟΕΕ ανακαλύφθηκε στέκι παρασκευής μολότοφ. Και δεν μπορεί να θεωρούνται κανονικοί φοιτητές όσοι κόβουν με αλυσοπρίονο κλειδαριά κλειστού Πανεπιστήμιου με το έτσι θέλω.

 

Μπορείτε να δείτε απόσπασμα της εκπομπής στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  

https://www.youtube.com/watch?v=PVM10Rgl3GA&feature=youtu.be

Διαβάστε επίσης