Ολες οι περιοχές του Δήμου Πάτρας πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα

Της Κατερίνα Γρ. Σολωμού, Αντιπροέδρου Δημοτικού Συμβουλίου, Πολιτευτής ΚΙΝΑΛ Αχαΐας

Η δημοτική Λαϊκή Συνέλευση στη Δημοτική Ενότητα Ρίου στην οποία και συμμετείχα με την ιδιότητα του απλού πολίτη, κατοίκου Ρίου, ήταν αφορμή για να έρθουν στο φως τα πολλά και ανεπίλυτα προβλήματα της περιοχής η οποία τα τελευταία χρόνια έχει βιώσει σημάδια εγκατάλειψης και αδιαφορίας.
Κατά τα διάρκεια της δημόσιας συζήτησης είχα την ευκαιρία να θέσω τα προβλήματα της μη ισόρροπης ανάπτυξης της πόλης και να επισημάνω την αναγκαιότητα να αντιμετωπίζονται όλες οι περιοχές του δήμου Πατρέων από τη μια του άκρη έως την άλλη, με τον ίδιο τρόπο και με την παροχή των ίδιων υπηρεσιών, καθώς δεν είναι δυνατόν τόσα χρόνια μετά την συνένωση των πρώην δήμων με την Πάτρα να διαπιστώνεται πολιτική διαφορετικών ταχυτήτων σε σχέση με το κέντρο της.
Η έλλειψη νέων υποδομών, οι κατεστραμμένοι δρόμοι, η εγκατάλειψη της παραλιακής, το γεγονός ότι δεν έχει καταστεί ακόμη δυνατόν να γίνει το δίκτυο αποχέτευσης σε όλες τις περιοχές της δημοτικής ενότητας του Ρίου, το ελλιπές δίκτυο ομβρίων, τα προβλήματα ύδρευσης αλλά και τα μεγάλα κενά σε θέματα αντιπλημμυρικής προστασίας και καθαριότητας, είναι θέματα που απαιτούν άμεση αντιμετώπιση. Το ίδιο και το καίριο ζήτημα των σχολικών κτιρίων, καθώς εν έτει 2019 υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σε περιοχές όπως π.χ. ο Άγιος Βασίλειος και το Ακταίο, αλλά και το ζητήματα διάνοιξης οδών για την διέλευση των πολιτών και κυρίως για την πρόσβαση των υπηρεσιακών οχημάτων για περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης. Σε προτεραιότητα μάλιστα σε ό,τι αφορά το οδικό δίκτυο πρέπει να τεθεί η διευθέτηση του προβλήματος προσβασιμότητας των κατοίκων στην περιοχή Μαγούλα- Κάτω Καστρίτσι.
Όταν πληρώνεις δημοτικά τέλη, αυτά πρέπει να είναι ανταποδοτικά. Στην περίπτωση του Ρίου, αυτή η ανταποδοτικότητα ακόμη αναμένεται από τους πολίτες.
  
 

Διαβάστε επίσης