Πάτρα: Συναγερμός στην Αστυνομία ενόψει των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο-Τι σχεδιάζει η ΕΛ.ΑΣ και ποιους στόχους ενισχύει

ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

Σημαντική ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων προβλέπει το σχέδιο των μέτρων που σχεδιάζει η ΕΛ.ΑΣ. για την Πάτρα την ερχόμενη Κυριακή, οπότε και κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Όπως πληροφορείται το tempo24.news, στην περιοχή αναμένονται διμοιρίες των ΜΑΤ από το σύνολο των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Δυτικής Ελλάδας, ίσως δε και από άλλες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, η Πάτρα βρίσκεται ποολύ ψηλά στην ατζέντα της Αστυνομίας σχετικά με τον βαθμό επικινδυνότητας πρόκλησης σοβαρών επεισοδίων κατά τη διάρκεια της απογευματινής πορείας,  μετά την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Για τον λόγο αυτό ασκούνται ισχυρές πιέσεις ούτως ώστε οι αστυνομικές δυνάμεις που θα αναπτυχθούν στην πόλη κατά τη διάρκεια της κορύφωσης των εκδηλώσεων να είναι όσο το δυνατόν περισσότερες.

ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Στο μεταξύ δρακόντεια θα είναι τα αστυνομικά μέτρα ασφάλειας και κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, προκειμένου να λειτουργήσουν αποτρεπτικά σε περίπτωση σχεδιασμού καταδρομικών επιθέσεων σε στόχους κυρίως αστυνομικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες  του tempo24.news θα ενισχυθούν τα μέτρα φύλαξης με στατικές δυνάμεις καθώς και εποχούμενες περιπολίες.

Για ευνόητους λόγους, από την τοπική Αστυνομίας δεν διαρρέουν τα σημεία όπου θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος, ωστόσο είναι δεδομένο ότι θα ενισχυθεί σημαντικά η φύλαξη στα αστυνομικά κτίρια της πόλης, στο Δικαστικό Μέγαρο, καθώς και σε κτίρια όπου υπάρχουν Προξενικές Αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ