Ο Τζόνσον θέλει εθνικές εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου

ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε χθες ότι θα ζητήσει από το κοινοβούλιο να εγκρίνει τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών για τις 12 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλει για να διασφαλίσει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Αν (οι βουλευτές) θέλουν περισσότερο χρόνο για να μελετήσουν αυτήν την εξαιρετική συμφωνία (αποχώρησης) μπορούν να τον έχουν, αλλά θα πρέπει να συμφωνήσουν στη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου. Αυτός είναι ο τρόπος για να προχωρήσουμε προς τα εμπρός", ανέφερε στη δήλωσή του που μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση.

Στην περίπτωση που οι Εργατικοί αρνηθούν να στηρίξουν το αίτημα για εκλογές , "πρέπει να αναρωτηθείτε τι σκοπό εξυπηρετούν στο κοινοβούλιο", συνέχισε ο Τζόνσον.

Ο Συντηρητικός πρωθυπουργός εξήγησε ότι εφόσον η Βουλή των Κοινοτήτων εγκρίνει το αίτημά του, τότε το κοινοβούλιο θα διαλυθεί στις 6 Νοεμβρίου. Στο μεταξύ, μέχρι την ημερομηνία αυτή, θα έχει τη δυνατότητα να εξετάζει το νομοσχέδιο για το Brexit τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα.

"Αν κερδίσω την πλειοψηφία στις εκλογές, θα επικυρώσουμε τη συμφωνία για το Brexit, εφόσον δεν έχει εγκριθεί νωρίτερα", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Τζόνσον, η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδέχεται να δώσει μια μικρή αναβολή στο Brexit, μέχρι τις 15 ή τις 30 Νοεμβρίου, κάτι που θα προτιμούσε και ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης