Επιχειρηματίας στο Χονγκ Κονγκ πλήρωσε σχεδόν ένα εκατ. δολάρια για μια θέση στάθμευσης!

Μπορεί τo Χονγκ Κονγκ να είναι ένα από τα μεγαλύτερα χρηματοοικονομικά κέντρα παγκοσμίως, αλλά είναι κι ένα μέρος όπου μια θέση στάθμευσης μπορεί να κοστίζει ακριβότερα κι από ένα… σπίτι!

Κι αυτό ακριβώς αποδεικνύει περίτρανα η περίπτωση ενός μεγιστάνα, που κατέβαλε σχεδόν ένα εκατομμύριο δολάρια για να εξασφαλίσει πάρκινγκ για το αυτοκίνητό του. Το κολοσσιαίο ποσό που καταβλήθηκε από τον Τζόνι Τσεούνγκ Σουν-γι υπογραμμίζει τις βαθιές οικονομικές ανισότητες στις τάξεις της κοινωνίας του Χονγκ Κονγκ, όπου ένας στους πέντε κατοίκους ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, μια πραγματικότητα που ενίσχυσε την οργή των διαδηλωτών.

Η θέση στάθμευσης που αγόρασε ο εν λόγω επιχειρηματίας έναντι 7,6 εκατομμυρίων δολαρίων Χονγκ Κονγκ, δηλαδή 970.000 δολάρια ΗΠΑ (περίπου 872.000 ευρώ), αντιπροσωπεύει τριάντα φορές τον μέσο ετήσιο μισθό στο Χονγκ Κονγκ. Η θέση στάθμευσης βρίσκεται μέσα στο The Centre, τον πέμπτο ψηλότερο ουρανοξύστη της πόλης, ο οποίος μονοπώλησε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων πριν από δύο χρόνια, όταν πωλήθηκε αντί ποσού ρεκόρ που ξεπερνούσε τα 4,5 δις.ευρώ και έγινε το ακριβότερο κτίριο γραφείων παγκοσμίως.
Το κτίριο ανήκε στον Λι Κα-σινγκ, τον πλουσιότερο επιχειρηματία του Χονγκ Κονγκ.
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ