ΟΙΚΙΠΑ: «Υπερβολικά τα κλαδέματα, ζωτική ανάγκη το πράσινο στην πόλη»

Επιστολή στην υπηρεσία Πρασίνου Δήμου Πατρέων και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, έστειλε η Οικολογική Κίνηση Πάτρας για τα κλαδέματα των δένδρων στην πόλη.

Στην επιστολή τους αναφέρουν:

Με αφορμή τα κλαδέματα που γίνονται από την υπηρεσία σας αυτή την περίοδο, θεωρούμε ότι γίνονται με υπερβολικό τρόπου, ακυρώνοντας την θετική τους συμβολή στον αστικό ιστό της πόλης

Την εποχή αυτή τα δέντρα έχουν αποκτήσει τη μέγιστη ανάπτυξη της κόμης τους, με συνέπεια η λειτουργία απορρόφησης του διοξειδίου του άνθρακα και αντίστοιχης (απόδοσης) οξυγόνου να είναι επίσης στο μέγιστο βαθμό.

Επίσης  με τη σκίαση που δημιουργούν, λειτουργούν ευεργετικά για τους δημότες και το μικροκλίμα  της περιοχής, χαμηλώνοντας τη μέση θερμοκρασία, τις ζεστές μέρες

Οι  πολίτες της Πάτρας ως φορολογούμενοι δημότες έχουν το δικαίωμα – και φυσικά την απαίτηση- να απολαμβάνουν τα σημαντικά αυτά οφέλη  όχι μόνον πέντε μήνες το χρόνο, αλλά με όσο το δυνατό μεγαλύτερη διάρκεια.

Ζητάμε  λοιπόν, να υιοθετηθεί ένας τρόπος ήπιου κλαδέματος που να μην ακυρώνει τη ζωτική λειτουργία των μεγάλων δέντρων. Γιατί είναι άλλο πράγμα η ελάφρυνση της κώμης από άρρωστα ή  επικίνδυνα κλαδιά και άλλο πράγμα η κατακρεούργηση τους, όπως γίνεται σήμερα.

 Οικολογική Κίνηση Πάτρας

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ