Πάτρα: Ξεσηκώνονται οι φοιτητές - Κινητοποιήσεις σε κάθε Τμήμα, Πρυτανεία, αστικό ΚΤΕΛ, Περιφέρεια, Υπουργείο Παιδείας!

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11/10 στις 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας η σύσκεψη των φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου Πατρών για τον συντονισμό και την οργάνωση των επόμενων τους κινητοποιήσεων, όπως αναφέρει η Οργανωτική Επιτροπή Συντονισμού Φοιτητικών Συλλόγων Πάτρας «ενάντια στη επίθεση των δικαιωμάτων μας στις σπουδές και στις ζωές μας, που έρχεται να συνεχίσει με την πολιτική της η κυβέρνηση της ΝΔ από εκεί που το άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα του φοιτητικού συλλόγου της ΣΤΕΦ προς τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους της Πάτρας. Απόφαση για την συμμετοχή και την οργάνωση της σύσκεψης πήραν οι φοιτητικοί σύλλογοι του Μαθηματικού, των οικοτρόφων φοιτητών εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών, της Φαρμακευτικής, των Μηχανικών Η/Υ, των Μηχανολόγων Μηχανικών, των Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, της Φιλοσοφίας, της Διοίκησης Επιχειρήσεων, του Οικονομικού, της ΣΕΥΠ και της ΣΔΟ. Απόφαση για την συμμετοχή στην σύσκεψη πήρε και το συντονιστικό μετεγγραφέντων του Πανεπιστημίου Πατρών. 

Η εισήγηση της σύσκεψης έγινε από τον Πρόεδρο του φοιτητικού συλλόγου του Μαθηματικού Κογιώνη Γιάννη. Η Οργανωτική Επιτροπή Συντονισμού Φοιτητικών Συλλόγων Πάτρας αναφέρει στα «Φοιτητικά Νέα» πως μέσα από την σύσκεψη κατέληξαν το επόμενο διάστημα να προχωρήσουν συντονισμένα: «Με συνελεύσεις ετών, δημιουργία επιτροπών αγώνα σε κάθε έτος, μαζικές Γενικές Συνελεύσεις των φοιτητικών μας συλλόγων και θέτουμε την σημερινή απόφαση για συντονισμό όλων των Φ.Σ. της Πάτρας.

Οργανώνουμε μαζικές κινητοποιήσεις σε προέδρους, συνελεύσεις τμημάτων, κοσμητείες και συγκλήτους για την κατάθεση των αιτημάτων μας. 

16/10 Πραγματοποιούμε πορεία μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου που θα καταλήγει σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Πρυτανεία.

18/10 Κινητοποιούμαστε στην διοίκηση του αστικού ΚΤΕΛ.

22/10 Διοργανώνουμε δράσεις μέσα από τους Φ.Σ. ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα σχέδια πολέμου των ΝΑΤΟ- ΗΠΑ στην περιοχή μας.

23/10 Κινητοποιούμαστε στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας.

24/10 Κινητοποιούμαστε στο Υπουργείο Παιδείας μαζί με φοιτητικούς συλλόγους από όλη την Ελλάδα.

25/10 Πραγματοποιούμε εκ νέου σύσκεψη για την συνέχιση του συντονισμού μας. Οργανώνουμε την τελική ευθεία για το πανελλαδικό παμφοιτητικό συλλαλητήριο στις 31 Οκτωβρίου. 31/10 Ενώνουμε τις φωνές μας με όλους τους φοιτητικούς συλλόγους πανελλαδικά. Οργανώνουμε συλλαλητήριο μέσα στο κέντρο της Πάτρας. Στο τέλος της σύσκεψης προέκυψε οργανωτική επιτροπή με σκοπό την συντονισμένη υλοποίηση τους σχεδιασμού.»

Πηγή: Foititikanea.gr











 

Διαβάστε επίσης