Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας: Αρνητική εξέλιξη οι δηλώσεις Καραμανλή για την υπογειοποίηση του τρένου

Για την υπογειοποίηση του τραίνου στην Πάτρα, ο Εμπορικοσ Σύλλογος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

Αρνητική έκπληξη προκάλεσαν οι δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών κ. Καραμανλή στην Βουλή για την ακύρωση του έργου υπογειοποίησης του τραίνου στον αστικό ιστό της Πάτρας.

Μετά την ακύρωση του νόμου της ίδρυσης της Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και την διακοπή της Πατρών – Πύργου, η πόλη μας κινδυνεύει να χάσει την ευκαιρία να πάψει να είναι διχοτομημένη.

Τα επιχειρήματα περί εμπαιγμού από την προηγούμενη κυβέρνηση δεν ακυρώνουν την ευθύνη της σημερινής που με την απόφαση αυτή καταδικάζει την πόλη για πολλές δεκαετίες στο μέλλον. Οι ισχυρισμοί για φαραωνικό κόστος δισεκατομμυρίων δεν ευσταθούν μιας  και το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος κοστολογεί το έργο (σύμφωνα με τις προμελέτες) προς 30 εκατομμύρια ανά χιλιόμετρο οπότε από το Ρίο έως το Νέο Λιμάνι το κόστος δεν ξεπερνά τα 300 εκατομμύρια.

Σύσσωμοι οι φορείς της πόλης πρέπει να αντιταχθούμε στις πολιτικές υποβάθμισης και υπονόμευσης των αναπτυξιακών έργων και προοπτικών για την πόλη μας και την περιοχή μας. Ο Σύλλογος θα πάρει την πρωτοβουλία να συντονιστούν συλλογικότητες και φορείς στην διεκδίκηση των αναγκών της πόλης.

 

Επίσκεψη Κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι της Πάτρας

 

Κατέπλευσε εχθές μετά από πολύ καιρό στο λιμάνι της Πάτρας το κρουαζιερόπλοιο “Braemar” με 800 επιβάτες, τονίζει σε άλλη ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας και επισημαίνει:

"Το να συμπεριληφθεί το λιμάνι της Πάτρας ως σταθμός κρουαζιέρας είναι ένα πάγιο αίτημα της πόλης και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να γίνουν σοβαρές και συντονισμένες προσπάθειες απ’ όλους τους αρμόδιους φορείς.

Η πόλη είναι ένας ελκυστικός προορισμός με ιστορικά, θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία, φυσικό κάλος και μία δυναμική και σύγχρονη αγορά. Έχει να προσφέρει πολλά στον επισκέπτη αρκεί να προβληθούν σωστά τα πλεονεκτήματά της.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο «αγορά» της Πάτρας ήταν απροετοίμαστη για την υποδοχή των επισκεπτών μας, μιας και δεν υπήρξε από τον ΟΛΠΑ καμία ειδοποίηση στον Εμπορικό Εισαγωγικό Σύλλογο και κατά συνέπεια στους συναδέλφους.

Ελπίζουμε ότι στο μέλλον θα υπάρχει από την μεριά του ΟΛΠΑ έγκαιρη ειδοποίηση ούτως ώστε η πόλη και η αγορά της να είναι έτοιμη να υποδεχθεί με τον καλύτερο τρόπο τους επισκέπτες της. Τα οφέλη θα είναι πολλαπλά και όχι μόνον οικονομικά μιας και η διοργάνωση εκδηλώσεων υποδοχής, και η ανάλογη προετοιμασία της αγοράς θα συμβάλει στην δημιουργία θετικών εντυπώσεων στους επισκέπτες, εντυπώσεων που θα δράσουν πολλαπλασιαστικά για το μέλλον."

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ