Θάνατος 45χρονης Καθηγήτριας: Στα "κάγκελα" γνωστοί Πατρινοί για την επαναλειτουργία της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής στο ΠΓΝΠ

Κραυγή αγωνίας από Μπονάνο - Τσούκαλη

Συγκλονίζει η είδηση του θάνατου 45χρονης Ακαδημαϊκού που κατέληξε στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ κατά τη μεταφορά της από την Αρχαία Ολυμπία στο Νοσοκομείο των Ιωαννίνων, λόγω της μη λειτουργίας της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο "Παναγία η Βοήθεια".

Το θλιβερό περιστατικό που αποτελεί γροθιά στο στομάχι, προκάλεσε νέες αντιδράσεις για την αναστολή λειτουργίας της Καρδιοθωρακοχειρουργικής στο ΠΓΝΠ.

Τραγικό: Πέθανε 45χρονη καθηγήτρια Πανεπιστημίου λόγω της μη λειτουργίας Καρδιοθωρακοχειρουργικής στο ΠΓΝΠ!

Ειδικότερα ο Ιατρός, πρώην Διοικητής του Νοσηλευτικού Ιδρύματος και Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο ΦΒ:

"Επανέρχομαι γιατί η επικαιρότητα είναι αδυσώπητη και μας μαστιγώνει . Καθηγήτρια 46χρονη έκανε την διαδρομή θανάτου για τα Γιάννινα και δεν πρόλαβε . Προσέχτε ποσό δραματικά επαληθεύομαι , αυτή την διαδρομή το 2015 όταν είχα την ευθύνη της Διοίκησης την έκαναν οι κάτοικοι της Ηπείρου για το ριο , τώρα γίνεται το αντίστροφο , και αυτό γιατί ; Ποια είναι τα γεγονότα ; Γιατί το ριο από τριτοβάθμιο νοσοκομείο ολισθαίνει σε υπηρεσίες που δεν δικαιολογούν την υψηλή αποστολη του ; Ο καρδιοχειρουργός διορίστηκε και αποσπάστηκε στο ιπποκράτειο γιατί δεν είχε αντικείμενο εργασίας , δηλαδή δεν λειτούργησε . Το τιμ αναισθησιολόγοι εξειδικευμένοι στην καρδιά υπάρχουν με πρόσφατο update , εργαλειοδοτρια και σχετικά εργαλεία υπάρχουν , μονάδα έστω και με ελλείψεις μπορεί να φιλοξενήσει ανάλογα περιστατικά , δεύτερος καρδιοχειρουργός απαιτείται άμεσα να διοριστεί , και τέλος νοσηλευτικό προσωπικό ; Λυπάμαι κάνει χρέη γραφειοκράτη σε θέσεις της 6ης ΥΠΕ , αυτή είναι η πραγματικότητα , εδώ πλέον χρειάζεται άμεσα να δράσει ο Υπουργός , προτού συνεχιστεί η αλυσίδα του θανάτου . Αφήστε τις διεκδικήσεις για ανάπτυξη , κανεις δεν θα έρθει αν δεν του εξασφαλίσουμε ένα ασφαλές υγειονομικό σύστημα με υπηρεσίες αξιοπρεπείς . Η μεγάλη ειρωνεία δε είναι ότι ούτε ο ιδιωτικός τομέας στην περιοχή μας παρολες τις επενδύσεις που έχουν γίνει μπορεί μα αντιμετωπίσει τέτοια περιστατικά . Το ΠΓΝΠ πρέπει να έρθει στην βαθμίδα που του αξίζει , κάθε καθυστέρηση μας κοστίζει.Λυπαμαι που γίνομαι δυσάρεστος για όσους βολεύονται , αλλά εδώ που φτάσαμε το υγειονομικό μας σύστημα θέλει ανατροπές"

53464693_106156053878456_6794652551628193792_o.jpg

(ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΠΟΝΑΝΟΣ, ΙΑΤΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΧΑΙΑΣ)

"Συγκλονίζει η ..απώλεια μιας ακόμα ανθρώπινης ζωής, θυσία της έλλειψης ΚΘΧ Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.
47χρονη γυναίκα, υπέστη μερική ρήξη αορτής, ενώ βρισκόταν στην Αρχ. Ολυμπία. Το Νοσοκομείο Πύργου, που διακομίστηκε δεν διέθετε τις κατάλληλες υποδομές και κανονικά θα έπρεπε να διακομιστεί - που αλλού,παρά- στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου. Αμ, έλα όμως, που όπως ουρλιάζουμε" τις τελευταίες ημέρες δεν διαθέτει πλήρη ΚΘΧ Κλινική!! Οπότε τι νομίζετε ότι έγινε;; Το ασθενοφόρο που μετέφερε την ασθενή ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕ το Νοσοκομείο μας, πέρασε τη Γέφυρα Ρίου, με κατεύθυνση το ομόλογο Νοσοκομείο των Ιωαννίνων .
Λίγο πριν την Άρτα, η δύστυχη γυναίκα ΚΑΤΕΛΗΞΕ. Και πολύ άντεξε!!
Αλλη μια ζωή χάθηκε "τσάμπα και βερεσέ". Μόνο ντροπή!!", έγραψε στο ΦΒ ο Πατρινός Δικηγόρος και πρώην Βουλευτής Αχαΐας της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης

1957724_809367682459117_7993157497846065160_o.jpg

(ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ - ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ - ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΑΧΑΙΑΣ)

Υπενθυμίζεται πως η άτυχη καθηγήτρια του  Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  Β.Κ 45ετών υπέστη μερική ρήξη ανιούσας αορτής, επεισόδιο το μεσημέρι του Σαββάτου και ενώ βρισκόταν στην Αρχαία Ολυμπία, όπου συμμετείχε στις εργασίες του Φιλοσοφικού Συνεδρίου.

72397126_2404900792962259_5210114794010443776_n-696x358.jpg

Το θέμα της αναστολής λειτουργίας της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, είχαν αναδείξει με πρόσφατες αναρτήσεις στο διαδίκτυο, με αφορμή το καρδιακό επεισόδιο του Πέτρου Τατσόπουλου, οι κύριοι Μπονάνος και Τσούκαλης. 

Νίκος Τσούκαλης: "Εαν, ο Π. Τατσόπουλος είχε την ατυχία να την πάθει στην Πάτρα ή οπουδήποτε στη Δυτ. Ελλάδα, ήδη θα "έκοβε ρόδα μυρωμένα", αφού, εδώ και χρόνια, στην "υγειονομική ναυαρχίδα" όλου του δυτικού άξονα και στο τρίτο νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, , ΔΕΝ λειτουργεί Καρδιοχειρουργική/Θωρακοχειρουργική μονάδα.
"Τυχερέ" Πέτρο!!"

Χαράλαμπος Μπονάνος: "Το έχω ξαναπεί αλλά ουδείς συγκινείται
Η περίπτωση Τατσόπουλου είναι η ίδια με την περίπτωση Καλπαξη
Το τριτοβάθμιο πανεπιστημιακό μας νοσοκομείο εδώ και δυο χρονια δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το διαχωριστικό ανεύρυσμα και χρειάζεται διαδρομή θανάτου στην Αθηνα γιατί η ΚΘΧ δεν λειτουργεί"
Με αλλά λόγια ολόκληρη η δυτική Ελλάδα είναι ακάλυπτη και ο πολίτης αν προλάβει που δύσκολα προλαβαίνει πρέπει να πάει Αθηνα
Επιτέλους πρέπει η καρδιοχειρουργική κλινική να λειτουργήσει !!!!!!
Ποσό πιο επίσημα να το γράψω θα συγκινηθεί κάποιος;;;;;;

Διαβάστε επίσης