Πομπέο: Οι αμερικανικές εταιρίες είναι έτοιμες να επενδύσουν στην Ελλάδα

«Γίνονται πολύ σπουδαία πράγματα»

Ισχυρότερες από ποτέ χαρακτήρισε τις σχέσεις με την Ελλάδα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Γίνονται πολύ σπουδαία πράγματα, όλα πηγαίνουν καλά και δουλεύουμε πολύ σκληρά, οι μηχανές έχουν ανάψει για τα καλά. Οι σχέσεις των δύο χωρών μας είναι στο απόγειο, ποτέ δεν ήταν ισχυρότερες και προσβλέπω στο μέλλον. Οι αμερικανικές εταιρίες είναι έτοιμες να έρθουν, να επενδύσουν και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας», ανέφερε αρχικά ο κ. Πομπέο.

Επιπλέον, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επεσήμανε ότι «οι αμερικανικές εταιρίες είναι έτοιμες να έρθουν, να επενδύσουν και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας» και πως «είμαστε εδώ να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα να διατηρήσει το ρόλο της σαν πυλώνας σταθερότητας».

«Μιλήσατε για τις ιστορικές σχέσεις των χωρών μας, ευελπιστώ να κάνω τα πάντα σωστά για να μην ακούσω στο τέλος τα παράπονα της ελληνικής κοινότητας στο Κάνσας», είπε με χιούμορ ο υπουργός Εξωτερικών, κλείνοντας την τοποθέτησή του.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης