Πάτρα: Στα "κάγκελα" για την εγκατάσταση μεταναστών σε ξενοδοχείο οι κάτοικοι της Παραλίας - Νέα συγκέντρωση το απόγευμα

ΣΤΙΣ 6.30 ΜΜ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Αναλαμβάνουν δράση οι κάτοικοι, σύλλογοι και φορείς της Παραλίας Πατρών, μετά τις πληροφορίες που διέρρευσαν για μεταφορά και εγκατάσταση μεταναστών σε ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής, στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και μεταναστευτικής πολιτικής, για την αποσυμφόρηση των νησιών.

Σήμερα μια ημέρα μετά την πρώτη κινητοποίηση διαμαρτυρίας (χθες Τετάρτη στην πλατεία Δημοκρατίας στην Εύα), σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, έχουν προγραμματίσει ακόμα μια στις 6.30 το απόγευμα στα γραφεια του Συλλόγου "Αναγέννηση". Οπως δηλώνουν εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα, είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την άφιξη αλλοδαπών στην περιοχή τους. 

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης όπως και όλοι οι Περιφερειάρχες στην προ ημερών σύσκεψη υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, συμφώνησαν να συνδράμουν στην προσπάθεια του Υπουργείου για την αντιμετώπιση της νεας μεταναστευτικής κρίσης. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έντονο είναι το ενδιαφέρον που υπάρχει από ιδιοκτήτες 3 - 4 ξενοδοχεια στην περιοχη για να φιλοξενησουν μετανάστες. Υπενθυμίζεται πως η επιχόρηση κατά άτομα κυμαίνεται από 12 έως 15 ευρώ και προπληρώνονται από την Ε.Ε  

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν:

Οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την αντίθεση τους, στις αποφάσεις της Πολιτικής ηγεσίας να στεγαστούν μετανάστες σε ξενοδοχείο που παρέμενε κλειστό για μεγάλο χρονικό διάστημα και βρίσκεται μέσα στην κατοικημένη περιοχή της Παραλίας .

Αποφάσισαν περαιτέρω ενέργειες και κινητοποιήσεις.

Οι Σύλλογοι που συμμετείχαν στη συγκέντρωση:

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημ. Σχολείου Παραλίας

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημ. Σχολείου Παραλίας

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Δημ. Σχολείου Παραλίας Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημ. Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μιντιλογλίου.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Παραλίας

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Γυμνασίου Παραλίας Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 52ου Δημ. Σχολείου και 51ουΝηπιαγωγείου Πατρών.

Πολιτιστικός Σύλλογος «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Παραλίας

 Πολιτιστικός Σύλλογος Εργατικών Κατοικιών Παραλίας

Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ»Λεύκας Πατρών

Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κρύα Ιτεών Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μιντιλογλίου

Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νεάπολης Πατρών Ποδοσφαιρικός Σύλλογος «ΔΟΞΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ»

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ