Και τώρα ΕΝΦΙΑ -Τη Δευτέρα ξεκινά η πληρωμή φόρων

Μόνο ευχάριστη δεν θα είναι η Δευτέρα για τους Ελληνες φορολογούμενους, αφού θα κληθούν ξανά να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν τους φόρο εισοδήματος νομικών και φυσικών προσώπων, ενώ κάνει ποδαρικό και ο ΕΝΦΙΑ.

Μπορεί η κυβέρνηση να τήρησε την εξαγγελία μείωσης του ΕΝΦΙΑ και οι ιδιοκτήτες ακινήτων να είδαν έκπτωση έως και 30%, ωστόσο για ακόμα μία χρονιά θα κληθούν να πληρώσουν το συγκεκριμένο φόρο. Ο ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί σε πέντε δόσεις και κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο τη Δευτέρα στα… ταμεία του κράτους θα κληθούν ιδιοκτήτες ακινήτων με εισόδημα από μισθώματα, μισθωτοί που έχουν περισσότερους από έναν εργοδότες ή ασκούν και ελευθέριο επάγγελμα καθώς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες προκειμένου να πληρώσουν τη δεύτερη από τις τρεις δόσεις του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.
Αγωνία για το ενδεχόμενο παράτασης στις 120 για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών με τους φορολογούμενους να έχουν το δικαίωμα διακανονισμού με τη ρύθμιση των 120 δόσεων. Ωστόσο εξετάζεται ακόμα το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/oikonomia/enfia-ti-deytera-xekina-i-pliromi-foron

Διαβάστε επίσης