Εργαστήρι πολυφωνικού τραγουδιού από τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Πατρών

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών ξεκινά την Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2019, το νέο κύκλο εργαστηρίων Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού στο χώρο δράσεων και πολιτισμού "Το Σπίτι του Ηπειρώτη" (Μουρούζη 14-16 / 1ος όροφος).

Το εν λόγω εργαστήρι απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το πολυφωνικό Ηπειρώτικο τραγούδι χωρίς απαραίτητα να έχουν μουσικές γνώσεις και σε όσους θέλουν να βιώσουν τη μυσταγωγία του πολυφωνικού τραγουδίσματος με αυτοσχεδιασμούς και νέα τραγούδια, καθώς και να συμμετέχουν σε παραστάσεις.

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ: Ώρα 19:00- 21:30

Με το εισαγωγικό εργαστήρι, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν βιωματικά, τη γενική δομή και το Ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι στο πλαίσιο της ομάδας. Μέσα από την καλλιέργεια της φωνής, χαλαρή σωματική άσκηση και τις φωνητικές ασκήσεις, προσεγγίζοντας το ιδιαίτερο αυτό είδος μουσικά αλλά και συναισθηματικά-ενεργειακά. Κάθε μέλος έχει σ΄αυτό το τρίωρο, τη δυνατότητα να δουλέψει Ηπειρώτικα πολυφωνικά τραγούδια παράλληλα με την υποστήριξη και την καθοδήγηση της φωνής. Οι συναντήσεις γίνονται μία με δύο φορές τον μήνα σε ημερομηνίες που ανακοινώνονται. Διδασκαλία: Αρετή Μϊγγου, παιδαγωγός, μουσικοπαιδαγωγός, περφόρμερ. Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Χάιδας Αλέξανδρος: "για 9η συνεχόμενη χρονιά η Ηπειρώτικη Πολυφωνία συνεχίζει να ακούγεται στην Πάτρα και στην ευρύτερη περιοχή χάρη στις αξιόλογες προσπάθειες και τη συστηματική δουλειά που πραγματοποιείται στον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Πατρών. Με σεβασμό στο πρωτογενές συνεχίζουμε μια παράδοση που χάνεται στο βάθος των αιώνων, βαριά και συνάμα ξεχωριστή κληρονομιά των παλαιότερων, για την οποία μόνο υπερήφανος μπορεί να νιώθει κανείς".

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ