Πάτρα: Το Σωματείο "Ιπποκράτης" συμμετέχει στη σημερινή απεργία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στην αυριανή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, συμμετέχει το Σωματείο Εργαζομένων "Ιπποκράτης" του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών "Αγιος Ανδρέας".

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: 

Με το σύνθημα ¨κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα¨, την Τρίτη 24/9/19,  συμμετέχουμε στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της ΑΔΕΔΥ, μια απεργία ενάντια στις κυβερνητικές αντεργατικές παρεμβάσεις και αίτημα την απόσυρση των διατάξεων του  ¨αναπτυξιακού Νομοσχεδίου¨ που περιορίζουν εργασιακά και Συνδικαλιστικά δικαιώματα των Εργαζομένων.

         Η κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθώντας την απεργοκτόνο πολιτική της της προηγούμενης κυβέρνησης, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε την αντιαπεργιακή ρύθμιση του 50%+1, ως προς την απαρτία των Γενικών Συνελεύσεων, φέρνει προς ψήφιση ρυθμίσεις που συμπληρώνουν αυτές τις αντεργατικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως είναι:

Α). Η ηλεκτρονική ψήφος για την κήρυξη απεργίας, ρύθμιση που καταργεί επί της ουσίας την διαδικασία των ζωντανών και συλλογικών συζητήσεων,που γίνονται μέσα στις Συνελεύσεις των Εργαζομένων.

Β).  Η εξουσιοδότηση του εκάστοτε Υπουργού εργασίας, που ορίζεται ως ανώτατη αρχή,ώστε να καθορίζει με Υπουργικές Αποφάσεις το συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των Σωματείων, να τα υπερβαίνει, καθώς επίσης να ορίζει και τον τρόπο λήψης των αποφάσεών τους. Να ρυθμίζει κατά το δοκούν την συνδικαλιστική νομοθεσία, τους όρους και τις προϋποθέσεις εφαρμογής αυτών των διατάξεων, τα καταστατικά και τους τρόπους λήψεις των αποφάσεων.

Γ).  Η δημιουργία μητρώου Συνδικαλιστικών οργάνων στο Υπουργείο Εργασίας, όπου θα τηρούνται το καταστατικό, ο αριθμός των μελών, η σύνθεση των οργάνων Διοίκησης η έδρα και η οικονομική κατάσταση της συνδικαλιστικής οργάνωσης.

Δ).  Η αντικατάσταση των αναγκαίων μόνιμων και σταθερών σχέσεων εργασίας στο Δημόσιο με τη μερική απασχόληση Ιδιωτικού δικαίου που εισάγει η παρ. 18 του Άρθρου 55. Με την διάταξη αυτή για πρώτη φορά σε Δημόσιες Υπηρεσίες θα προσλαμβάνονται συμβασιούχοι για μερική απασχόληση μέχρι 6 μηνών που δεν θα υπερβαίνει τις 4 ώρες ημερησίως. Δηλαδή το συνεχώς μειούμενο προσωπικό των Δημοσίων  Υπηρεσιών θα αντικαθίσταται σταδιακά -και λόγω της πολιτικής περιορισμού των προσλήψεων- με ανακυκλούμενους εργαζόμενους ορισμένου χρόνου και μειωμένου ωραρίου

Ε). κλπ άλλα ζητήματα, που θα δημιουργούν προβλήματα ειδικά στους Εργαζόμενους των Νοσοκομείων, των οποίων τα μητρώα μελών των Σωματείων μας είναι πεντακάθαρα. Οι κρατήσεις των συνδρομών των μελών μας γίνονται απευθείας από την μισθοδοσία.

Τα Νοσοκομεία είναι 24ώρης λειτουργίας με την πλειοψηφία του Προσωπικού να βρίσκεται στα τμήματα λόγω σοβαρών ελλείψεων Προσωπικού.

            Πως είναι δυνατόν να ληφθεί απόφαση για απεργία με την συμμετοχή του 50% των μελών στη Γενική Συνέλευση όπως ορίζει ο απεργοκτόνος νόμος ΣΥΡΙΖΑ;

            Πως είναι δυνατόν να συμμετάσχει στη ψηφοφορία ηλεκτρονικά ένας συνάδελφος όταν δεν θα συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση να διαμορφώσει άποψη ή να πείσει τους συναδέλφους για την αναγκαιότητα μιας απεργίας;

Στις 24 Σεπτεμβρίου 2019 απεργούμε και διαδηλώνουμε διεκδικώντας:

Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία και τη συλλογική δράση.
Να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα και το «αναπτυξιακό νομοσχέδιο».
Κατάργηση της τροπολογίας Αχτσιόγλου για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία και όλων των αντιαπεργιακών νόμων. Θα καταργήσουμε στην πράξη όλες τις αντισυνδικαλιστικές ρυθμίσεις.
Να μην προωθηθούν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης.
Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη. Νέο μισθολόγιο για το 2020 που θα αποκαθιστά σταδιακά τα εισοδήματα, θα αίρει τις αδικίες και θα επαναφέρει το 13ο και 14ο μισθό.
Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό και όλων των αντιασφαλιστικών – αντισυνταξιοδοτικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων. Καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Καθιέρωση συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα εγγυάται αξιοπρεπή διαβίωση για τους συνταξιούχους, όπως ορίζει το Σύνταγμα.
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.
Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα. Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. Λήψη μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.
Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.
Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Όχι στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.
Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.
Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων.

Το δικαίωμα της απεργίας αποτελεί το ύστατο όπλο των Εργαζομένων και οφείλουμε να το υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Θα είμαστε στους δρόμους όποτε χρειάζεται, όπως και κατά το παρελθόν με αποφάσεις των μελών και των οργάνων μας. Δεν πρόκειται να δεχθούμε κανέναν περιορισμό των Συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μας, ψηφισθεί δεν ψηφισθεί ο νόμος.

              ΤΗΝ  ΤΡΙΤΗ λοιπόν 24/9/2019  ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Να μην κατατεθεί προς ψήφιση το εν λόγω Νομοσχέδιο
Ανάκτηση  των δικαιωμάτων (μισθολογικών, εργασιακών, συνδικαλιστικών κλπ) που απωλέσαμε τα χρόνια των μνημονίων.

                ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ λοιπόν ΣΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Δεν θα επιτρέψουμε την περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

Διαβάστε επίσης