Εμανουέλ Μακρόν: Κατά κάποιον τρόπο τα "κίτρινα γιλέκα" ήταν πολύ καλά για εμένα

συνέντευξή στο αμερικανικό εβδομαδιαίο περιοδικό Time

Kατά κάποιο τρόπο, η κρίση των «κίτρινων γιλέκων» ήταν πολύ καλή για τον ίδιο, επειδή τον ανάγκασε να αλλάξει στάση απέναντι στους Γάλλους, δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξή του στο αμερικανικό εβδομαδιαίο περιοδικό Time.

Έχοντας φθάσει στο μέσο της πενταετούς θητείας του, ο Εμανουέλ Μακρόν εκτιμά πως βρίσκεται «στην Κοιλάδα του Θανάτου», ανάμεσα στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και την εμφάνιση των αποτελεσμάτων τους. «Το τέλος της Κοιλάδας του Θανάτου είναι η ημέρα όπου θα έχετε τα αποτελέσματα», εκτίμησε.

«Στη χώρα μας, μας αρέσει να μας διοικούν αλλά θέλουμε να σκοτώσουμε αυτούς που διοικούν», πρόσθεσε, σε μια αναφορά στην εκτέλεση του βασιλιά Λουδοβίκου ΙΣΤ’ από τους επαναστάτες το 1793.

«Το στοίχημά μου είναι να ακούω τους ανθρώπους πολύ καλύτερα και δεν το έκανα στη αρχή» της θητείας, δήλωσε ο αρχηγός του κράτους στη διάρκεια της μακράς αυτής συνέντευξης που δόθηκε πριν από δέκα ημέρες στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Απαντώντας σε ερώτηση για την κοινωνική κρίση που συγκλόνισε την προεδρία του, υπογραμμίζει: «κατά κάποιον τρόπο, τα κίτρινα γιλέκα ήταν πολύ καλά για μένα (…) γιατί αυτό μου θύμισε πώς έπρεπε να είμαι».

«Έδωσα πιθανόν την εντύπωση ότι ήθελα να κάνω μεταρρυθμίσεις ενάντια στον λαό. Και μερικές φορές η ανυπομονησία μου έγινε αισθητή ως ανυπομονησία απέναντι στους Γάλλους. Δεν ήταν αυτό», πρόσθεσε ο Μακρόν.

Διαβάστε επίσης