Πάτρα: Kινητοποίηση για το κλίμα στην πλατεία Γεωργίου

Κινητοποίηση για το κλίμα διοργανώνεται στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας. Σύμφωνα με ανακοίνωση: 

"Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΣΤΙΣ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

Βιώνουμε ολοένα και περισσότερο τις επιπτώσεις μιας παγκόσμιας κλιματικής κρίσης με τεράστιες επιπτώσεις στην ζωή των πολιτών και των φυσικών οικοσυστημάτων.

Βασική αιτία είναι οι αυξημένες εκπομπές άνθρακα που οδηγούν στην υπερθέρμανση του πλανήτη με  ακροποίηση των φυσικών φαινομένων, παρατεταμένες περιόδους ξηρασίας, έντονα  πλημμυρικά φαινόμενα και τεράστιες πυρκαγιές,  γεγονότα που υποβαθμίζουν δραματικά τη ζωή και υπονομεύουν το μέλλον.

Προφανώς τίποτα από τα παραπάνω δεν γίνεται τυχαία…είναι τα διεθνή  διαπλεκόμενα συμφέροντα που διαφεντεύουν τις τύχες και τις ζωές μας, είναι η απροθυμία μεγάλων κρατών να υλοποιήσουν τα κατάλληλα μέτρα, είναι η ατολμία των παγκόσμιων οργανισμών (ΟΗΕ κλπ) να επιβάλλουν πολιτικές που θα ανατρέψουν αυτή την αυτοκαταστροφική πορεία.

Στον αντίποδα αυτών των πολιτικών είναι τα εκατομμύρια των πολιτών όπου Γης που το διάστημα 20-27 Σεπτέμβρη θα βγουν στους δρόμους για να απαιτήσουν την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων κατά της κλιματικής κρίσης και να διεκδικήσουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τις επόμενες γενιές.

Οι παρακάτω φορείς της πόλης, ενώνουμε τις φωνές και τις δυνάμεις μας σε αυτή την πανανθρώπινη και μαζική κινητοποίηση και σας καλούμε στην πλατεία Γεωργίου την Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη στις 7.00 το απόγευμα, για να στείλουμε το δικό μας μήνυμα από την Πάτρα.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΡΙΖΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ!

Οι συλλογικότητες της Πάτρας που συμμετέχουν στην κινητοποίηση

- Ανακυκλώνω στην Πηγή, ΚΟΙΝΣΕΠ

- ΑΣΤΟ Επικοινωνούμε

- Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος Ρίου

- Κίνηση «Πρόταση»

- Κοινοτοπία

- ΟΙκολογική ΚΙνηση ΠΑτρας

- Πανελ.Ενωση Εκπαιδευτ. για την Περιβαλ.Εκπ/ση (ΠΕΕΚΠΕ) παραρτ. Δυτ.Ελλάδος

- Πολίτες Πάτρας «Εν Δράσει»

- Πρωτοβουλία Πάτρας κατά των εξορύξεων Υ/Α

- Σύλλογος Προστασίας  Υγείας @Περιβάλλοντος Κ.Υ. Χαλανδρίτσας

Διαβάστε επίσης