Πάτρα: Πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με ανεξαρτητοποιήσεις - "Πάει" για Πρόεδρος ο Παναγιώτης Μελάς!

Με την εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής συνεδριάζει σήμερα (11 π.μ.) για πρώτη φορά το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων που προέκυψε από τις εκλογές του Μαΐου.

Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης θα προτείνει για πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τον Παναγιώτη Μελά.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα πρόσωπα που θα προταθούν για να καλυφθούν οι άλλες δύο θέσεις του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα, που η εκλογή τους θα γίνει με μυστική ψηφοφορία.

Επίσης, θα «κληρώσει» και για τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Γρηγόρης Αλεξόπουλος: Θα τους ψηφίσουμε όλους

Ενόψει της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας για την εκλογή του Προεδρείου του και την εκλογή μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ο επικεφαλής της παράταξης «Πρωτεύουσα ξανά!» Γρηγόρης Αλεξόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στο πλαίσιο της καλής θέλησης που οφείλουμε όλοι να επιδείξουμε προς όφελος της πόλης και της συνεργασίας που απαιτείται για την προώθηση των θεμάτων που αφορούν το παρόν και το μέλλον της, αλλά και αναγνωρίζοντας το δικαίωμα τόσο του δημάρχου, όσο και των επικεφαλής των αντιστοίχων παρατάξεων  να επιλέγουν κατ΄αρχήν τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τις θέσεις ευθύνης στα αρμόδια όργανα του δήμου, με βάση τη δυνατότητα που τους παρέχει ο νόμος, δηλώνουμε ότι η παράταξη «Πρωτεύουσα ξανά!» θα υπερψηφίσει όλες τις προτάσεις, ανεξαρτήτως προσώπων, για τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και για τις Επιτροπές και τους Οργανισμούς.

Τα πρόσωπα που θα αναλάβουν αυτές τις θέσεις ευθύνης, θα κριθούν για το έργο τους μετά από δύο χρόνια, όπως επίσης ορίζει ο νόμος, οπότε και θα κληθούμε να ξαναψηφίσουμε, με βάση πλέον τα πεπραγμένα τους».

Ανεξαρτητοποίηση Αντώνη Κουνάβη

Εξάλλου, στην σημερινή πρώτη συνεδρίαση αναμένεται να ανακοινώσει την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη του Νίκου Νικολόπουλου "ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ" ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Κουνάβης.

Ο κ. Κουνάβης στην επιστολή ανεξαρτητοποίησης, που θα καταθέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, «θα καθιστά σαφές ότι θα συνεχίσει να εκφράζει δημόσια τους συλλογισμούς του, να στηρίζει ιδέες και δράσεις προς την σωστή κατεύθυνση, να ασκεί καλοπροαίρετη κριτική και να καταθέτει προτάσεις για το καλό της πόλης και τα συμφέροντα των δημοτών, που τον ανέδειξαν δημοτικό σύμβουλο,  μακριά από εγωϊστικές και μικροπολιτικές αντιλήψεις».

Μάλιστα ο κ. Νικολόπουλος σε δήλωσή του για το ζήτημα ανέφερε: 

"Με τον Αντώνη και όλους σας κάναμε έναν συναρπαστικό προεκλογικό αγώνα. Κρατάμε τον αδέσμευτο και ανεξάρτητο χαρακτήρα των τοπικο-αυτοδιοικητικών πρωτοβουλιών μας, διατηρούμε την άψογη προσωπική και κοινωνική σχέση και αλληλοσεβόμαστε την διαφορετικότητα κάποιων εξ όλων των πολιτικών επιλογών μας. 

Γνωρίζοντας τον χαρακτήρα του και την διαδρομή του, είμαι απόλυτα βέβαιος ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο θα στηρίξει κάθε πρόταση και επιλογή, από όπου και αν προέρχεται, εφόσον είναι εναρμονισμένη με την προγραμματική φιλοσοφία της "ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ", αλλά και κάθε παράταξης που αποδεδειγμένα υπηρετεί το συμφέρον  της πόλης και μόνον αυτής".

 

Διαβάστε επίσης