Πανεπιστήμιο Πατρών: Κόντρα υπαλλήλων - διοίκησης για το νέο Οργανισμό

παρασταση διαμαρτυρίας αύριο το πρωι

Παράσταση διαμαρτυρίας, στη Σύγκλητο, πραγματοποιεί αύριο στις 9 το πρωί, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών, ζητώντας αναβολή της ψήφισης του σχεδίου Οργανισμού Διοικητικών Υπηρεσιών και Εσωτερικού Κανονισμού του ιδρύματος, ώστε να γίνει ουσιαστική συζήτηση.
Κατά τον σύλλογο, το ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο που δόθηκε από τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου για «την αποστολή παρατηρήσεων ή/και διορθώσεων» για το σχέδιο του Νέου Οργανισμού Διοικητικών Υπηρεσιών, μοιραία οδηγεί σε μια τυπική και όχι ουσιαστική διαδικασία, καθώς δεν είναι αποτέλεσμα συζήτησης, κατανόησης και αποδοχής εκ μέρους του διοικητικού προσωπικού.
Σύμφωνα με τον σύλλογο, το Σχέδιο του νέου Οργανισμού αντανακλά τη μεγαλύτερη επιχειρηματική και ιδιωτικοοικονομική λειτουργία του, τη δημιουργία υπηρεσιών που θα λειτουργούν με κριτήρια ανταποδοτικότητας και μιας στρατιάς πειθήνιων υπαλλήλων.
Για παράδειγμα, στις νέες οργανικές θέσεις που δημιουργούνται φαίνεται ότι υπάρχει μερική πρόβλεψη για οργανικές θέσεις ώστε να ενταχθεί μέρος του προσωπικού ΙΔΟΧ Καθαριότητας και εργολαβικών φυλάκων αλλά όχι οι συμβασιούχοι έργου που εργάζονται χρόνια στο Πανεπιστήμιο καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δομών του.
Πληθώρα τμημάτων «κρέμονται» στον εκάστοτε πρύτανη καθώς και οι 37 γραμματείες τμημάτων και 7 κοσμητειών στη γενική διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών.
Ακόμα, σε πλέον των 29 οργανικών μονάδων υπάρχει η αναφορά της «γενικής» περιγραφής που υποθάλπει για το μέλλον και ενδεχόμενη αυθαιρεσία των αρμόδιων οργάνων, κ.ά.
Για τους παραπάνω και πολλούς ακόμα λόγους, οι υπάλληλοι του Πανεπιστημίου ζητούν την αναβολή ψήφισης του τελικού σχεδίου οργανισμού Διοικητικών Υπηρεσιών και του εσωτερικού κανονισμού για εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να γίνει ουσιαστική συζήτηση και τη συγκρότηση επιτροπών με συμμετοχή μελών των συλλόγων εργαζομένων.
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ