Τεράστια φωτιά στη Σάμο – Εκκενώθηκαν πέντε ξενοδοχεία! ΝΕΟΤΕΡΑ

ΝΕΟΤΕΡΑ: Νύχτα αγωνίας για κατοίκους και τουρίστες στη Σάμο, που ξαγρύπνησαν λόγω της πυρκαγιάς. Νωρίς το πρωί της Κυριακής η φωτιά ήταν σε εξέλιξη, χωρίς όμως να απειλεί κατοικημένες περιοχές και ξενοδοχειακές μονάδες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Φωτιά στον Μεσόκαμπο Σάμου, κοντά στο Πυθαγόρειο, ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου. Η φωτιά καίει δασική έκταση στον Μεσόκαμπο, ενώ όλη τη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις εδιναν μάχη με τις φλόγες για τον περιορισμό της!

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Πυροσβεστική Υπηρεσία, τουρίστες από πέντε ξενοδοχεία της περιοχής και κάτοικοι του Μεσόκαμπου, συνολικά πάνω από 1000 άτομα, μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο κλειστό γυμναστήριο του Πυθαγορείου.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα, καθώς και 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα πυρόσβεσης. Επίσης, μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 8 πυροσβέστες με Super Puma, καθώς και τρεις ομάδες αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 30 πυροσβέστες με C130. Συνδρομή παρέχουν 88 εθελοντές και 27 εθελοντικά οχήματα και 4 υδροφόρες ΟΤΑ.

Διαβάστε επίσης