"Χτύπησαν" και στην Πάτρα οι δήθεν τεχνικοί της Microsoft - Καλούν με απόκρυψη σε σταθερά και κινητά - Τί πρέπει να κάνουν οι πολίτες - Απαιτείται μεγάλη προσοχή

τι ζητούν

Πολλά είναι τα κρούσματα τις τελευταίες ώρες που παρουσιάζονται και στο Αγρίνιο και σχετίζονται με την τηλεφωνική απάτη που έγινε γνωστή ως «Μicrosoft».

Φαίνεται ότι το κύκλωμα έχει επεκτείνει τη "δράση", αφού πολλά ήταν τα τηλεφωνήματα και στην Πάτρα. Ανανγώστες του tempo24 μετέφεραν την εμπειρία τους από ανάλογα τηλεφωνήματα από άνδρες που μιλούσαν σπαστά αγγλικά - υπέθεσαν ότι είναι Ινδοί όπως και στην περίπτωση του Αγρινίου, ενώ η κλήση που έγινε στο σταθερό ήταν απόρρητη. 

Οι άγνωστοι προσποιούνται τους μηχανικούς της Microsoft και ζητούν πρόσβαση τους υπολογιστμές μας, με τη δικαιολογία ότι υπάρχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα. 

Οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην ανταποκρίνονται στις κλήσεις αυτές και να μην δίδουν τα στοιχεία τους στους διάφορους επιτήδειους

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία στο sinidisi.gr ατόμου που δέχθηκε σχετικό τηλεφώνημα: «Νέο Ινδό τηλεφωνικό scam. Παίρνουν τηλέφωνο «τεχνικοί» από την Microsoft για να τους δώσουμε πρόσβαση στον υπολογιστή που έχει πρόβλημα. Τους ρώτησα τι πρόβλημα έχει γιατι είμαι ο ιδιος τεχνικός και μου απάντησε ότι δεν είμαι authorized. Του είπα ότι είμαι certified μετά σήκωσε τον τόνο της φωνής του και ακολούθησαν μπινελικια σε Ινδό-αγγλικά. Η κλήση είναι από 0046762890955″.

Υπενθυμίζουμε την ανακοίνωση που είχε εκδώσει το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας, για αυτού του είδους την τηλεφωνική απάτη:

Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δέχεται αρκετές καταγγελίες τηλεφωνικής απάτης.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες οι επιτήδειοι, εγκληματίες του κυβερνοχώρου από το εξωτερικό, διενεργούν κλήσεις σε συνδρομητές ως επί το πλείστο σταθερής αλλά και κινητής τηλεφωνίας.

Αυτοί παρουσιαζόμενοι ως μηχανικοί του Κέντρου Υποστήριξης της Microsoft και προσφέρονται να βοηθήσουν στην επίλυση προβλημάτων του υπολογιστή για αφαίρεση δήθεν κακόβουλου λογισμικού (virus) ή ακόμα για να εγκαταστήσουν ειδικό λογισμικό για δήθεν προστασία των δεδομένων.

Προς τούτο ζητούν απομακρυσμένη πρόσβαση (Remote Access) στον υπολογιστή. Οι επιτήδειοι, αφού καταφέρουν να γίνουν πειστικοί για τις προθέσεις τους επιχειρώντας ακόμα και να «προβλέψουν» το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείται στον υπολογιστή και να αποκτήσουν έτσι την εμπιστοσύνη του θύματος του μέσα από την τεχνική του Social Engineering, οδηγούν τα ανυποψίαστα θύματα σε συγκεκριμένο διαδικτυακό ιστοχώρο, όπου αποκτούν δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης. Αφ’ ότου αποκτήσουν πρόσβαση στον υπολογιστή, δυνατόν να προβούν στα ακόλουθα:

-Παραπλανώντας το θύμα ζητούν την ενεργοποίηση συγκεκριμένου συνδέσμου (link), για να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό που θα μπορούσε να αποσπάσει ευαίσθητα δεδομένα όπως, όνομα χρήστη και κωδικούς πρόσβασης, κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών κλπ.

-Αποκτούν έλεγχο στον υπολογιστή από μακριά και προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις ώστε ο υπολογιστής καθώς και τα προσωπικά στοιχεία να καθίστανται ευάλωτα.

-Προσβάλλουν τον υπολογιστή με κακόβουλο λογισμικό, που μπλοκάρει όλες τις λειτουργίες του.

-Με ψεύτικες παραστάσεις και τη γνωστή τεχνική εξαπάτησης μέσω του ψαρέματος ζητούν πληροφορίες πιστωτικών καρτών, ώστε να μπορέσουν να χρεώσουν για τη δήθεν εκτέλεση εργασίας υποστήριξης ή πληρωμή κάποιου ποσού για ξεκλείδωμα του υπολογιστή.

-Οδηγούν τα θύματα σε παραπλανητικές ιστοσελίδες και ζητούν να εισαχθούν στοιχεία των πιστωτικών καρτών και άλλα προσωπικά ή τραπεζικά στοιχεία.

Καλείται το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, να μην ανταποκρίνεται στις κλήσεις αυτές και να μην δίδει τα στοιχεία του στους διάφορους επιτήδειους.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ