Ferrari – Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουμε οδηγούς

Η Ferrari θα πορευτεί με τους Sebastian Vettel και Charles Leclerc και την επόμενη χρονιά, παρά το γεγονός ότι το δίδυμο δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε ένα Grand Prix τη φετινή σεζόν.

Η Ferrari «μπαίνει» στο summer break χωρίς να έχει κατακτήσει ούτε μία νίκη, με τις ευθύνες να «βαραίνουν» τόσο τους οδηγούς, όσο και την ομάδα.

Στη Ferrari έχουν κάνει λάθη όλοι, σε σημείο να γεννούνται ερωτήματα σχετικά με το αν ο Vettel, που μερικές φορές δείχνει φανερά απογοητευμένος, θα μπορούσε να εγκαταλείψει την ομάδα στο τέλος της χρονιάς.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Mattia Binotto, τονίζει πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

«Έχουμε δύο οδηγούς πολύ υψηλού επιπέδου και δεν βλέπω κανένα λόγο για να αλλάξουμε κάτι», δήλωσε στην ισπανική Marca.

«Και οι δύο έχουν συμβόλαιο και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Vettel θα είναι μαζί μας και το 2020».

Μιλώντας συγκεκριμένα για τον Vettel, για τον οποίο μετά το Μονακό οργίαζαν οι φήμες που τον ήθελαν να σκέφτεται σοβαρά να αποσυρθεί – κάτι που αρνήθηκε αρκετές φορές, ο Binotto είπε:

«Ο Seb στους αγώνες ήταν πάντα πολύ ανταγωνιστικός, είναι σαφές ότι είναι σημαντικό για εκείνον να αξιοποιήσει σωστά το ρυθμό του. Όταν κάνει κάποια λάθη όπως αυτό στο Silverstone, δεν είναι ιδανικό, αλλά πέρα ​​από αυτό είμαι ευχαριστημένος».

«Είναι ειδικός και ξέρει πώς να διαχειριστεί τα ελαστικά».

Όσο για τον Leclerc, ο «μικρός» της Ferrari δεν έχει καταφέρει ακόμη να κατακτήσει την πρώτη του νίκη, ο οποίος «έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια του» στο Μπακού, όταν η SF90 του έχασε έναν κύλινδρο. Ενώ και στην Αυστρία πλησίασε τη νίκη, αλλά ο Max τον προσπέρασε στον προτελευταίο γύρο.

Ο Μονεγάσκος, όμως, έχει χάσει και σημαντικούς βαθμούς μέσα από δικά του ατομικά λάθη, καθώς βρίσκεται μόλις στη δεύτερη σεζόν του στην F1, και ακόμα μαθαίνει πολλά.

«Ο Charles είναι στην πρώτη του χρονιά με τη Ferrari και δέχεται ήδη μεγάλη πίεση. Έχει κάνει κάποια λάθη, αλλά μαθαίνει από αυτά και δεν τα επαναλαμβάνει», είπε ο Binotto για τον Leclerc.

«Είμαστε όλοι πολύ ευχαριστημένοι με τον τρόπο με τον οποίο ενσωματώνεται στην ομάδα και την πρόοδό του».

Διαβάστε επίσης