Πεδίο μάχης και πάλι το Χονγκ Κονγκ! Δακρυγόνα κατά των διαδηλωτών - Ανανεωμένη ταξιδιωτική οδηγία από τις ΗΠΑ

Δεν σταματούν τα επεισόδια στο Χονγκ Κονγκ με την αστυνομία να κάνει πάλι χρήση δακρυγόνων. Νέα ταξιδιωτική οδηγία από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για όσους ταξιδέψουν εκεί.

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ εκτόξευσε δακρυγόνα εναντίον εκατοντάδων διαδηλωτών, που συγκεντρώθηκαν έξω από ένα αστυνομικό τμήμα στη συνοικία Σαμ Σούι Πο στο Κοουλούν.

Φωτορεπόρτερ του πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς και δημοσιογράφοι τηλεοπτικών δικτύων, που βρίσκονται στην περιοχή, είδαν μέλη των δυνάμεων επιβολής του νόμου να κάνουν χρήση δακρυγόνων, χωρίς κάποια προειδοποίηση, εναντίον διαδηλωτών, οι οποίοι έριχναν λέιζερ στους τοίχους του αστυνομικού τμήματος και έκαιγαν χαρτιά στην άκρη του δρόμου.

Ανανεωμένη ταξιδιωτική οδηγία από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Στο μεταξύ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε νέα ανανεωμένη ταξιδιωτική οδηγία για τους Αμερικάνους που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στο Χονγκ Κονγκ. Οι οδηγίες αναφέρουν χαρακτηριστικά.

κης για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Ελέγξτε τη λίστα ελέγχου του ταξιδιώτη.

Παρακολουθήστε τα τοπικά μέσα για ενημερώσεις.
Αποφύγετε τις περιοχές των διαδηλώσεων.
Να είστε προσεκτικοί αν είστε κοντά σε μεγάλες συγκεντρώσεις ή διαμαρτυρίες.
Να είστε ενήμεροι για το περιβάλλον σας.
Κρατήστε ένα χαμηλό προφίλ.
Ελέγξτε την κατάσταση της πτήσης σας με τις αεροπορικές σας εταιρείες ή στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Αερολιμένα του Χονγκ Κον
Ακολουθήστε το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ Χονγκ Κονγκ στο Facebook και το Twitter.
Εγγραφείτε στο Πρόγραμμα εγγραφής Smart Traveler (STEP) για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις και διευκολύνετε τον εντοπισμό σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Ακολουθήστε το Υπουργείο Εξωτερικών στο Facebook και το Twitter.
Ελέγξτε την έκθεση για την εγκληματικότητα και την ασφάλεια για το Χονγκ Κονγκ.
Οι πολίτες των ΗΠΑ που ταξιδεύουν στο εξωτερικό πρέπει πάντα να διαθέτουν σχέδιο έκτακτης ανάγκης για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Ελέγξτε τη λίστα ελέγχου του ταξιδιώτη.

Διαβάστε επίσης