Ολυμπιακός – Μπασακσεχίρ 2-0 ΤΕΛΙΚΟ! Πανηγυρική πρόκριση στο Καραϊσκάκης!

Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε μία ακόμη εκπληκτική εμφάνιση του Ζοσέ Σα, αλλά κατάφερε να κάνει και δεύτερη νίκη επί της Μπασακσεχίρ και με το 2-0 στο “Καραϊσκάκης” και να πανηγυρίσει την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League, όπου τον περιμένει πια η Κράσνονταρ.

Πέτυχε τον στόχο του, έστω κι αν δεν ικανοποίησε ούτε στο δεύτερο παιχνίδι του κόντρα στην Μπασακσεχίρ. Με μεγάλο πρωταγωνιστή (και κορυφαίο του ματς) τον τερματοφύλακα Σα, ο Ολυμπιακός νίκησε πολύ δύσκολα την τουρκική ομάδα με 2-0 μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» και με συνολικό σκορ 3-0 πήρε το «εισιτήριο» για τα πλέι οφ του Champions League.

Πλέον, ο Ολυμπιακός θα συγκρουστεί με τον νικητή του ζευγαριού Πόρτο – Κράσνονταρ (μέχρι τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου του συγκεκριμένου αγώνα οι Ρώσοι είχαν σκορ πρόκρισης με 3-1 μέσα στην Πορτογαλία), προκειμένου να επιστρέψει στους χρυσοφόρους ομίλους της διοργάνωσης. Το πρώτο ματς θα γίνει στο Φάληρο στις 21 Αυγούστου, ενώ η ρεβάνς θα παιχτεί στις 27 του ίδιου μήνα.

Με την… δοκιμασμένη «συνταγή» στην 11άδα:

Ο Πέδρο Μαρτίνς, όπως αναμενόταν, κατέβασε την ίδια ενδεκάδα με τα προηγούμενα επίσημα παιχνίδια, δηλαδή αυτούς που έφυγαν με τη νίκη από την έδρα της Μπασακσεχίρ. Σε σύστημα 4-2-3-1 ο Ζοζέ Σα βρέθηκε κάτω από τα γκολπόστ, έχοντας μπροστά του –στην τετράδα της άμυνας- τους Ελαμπντελαουί, Τσιμίκα, Σεμέδο και Μεριά. Αμυντικοί χαφ αγωνίστηκαν οι Γκιλιέρμε και Μπουχαλάκης, στα «φτερά» έπαιξαν οι Ποντένσε (ξεκίνησε βασικός, αφού ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του) και Μασούρας, ενώ ο Βαλμπουενά αγωνίστηκε πίσω από τον Γκερέρο.

 

Διαβάστε επίσης