Κλέων Γρηγοριάδης: Αν δεν ήταν αυτό το κράτος επί δεκαετίες, δεν θα ήμασταν χρεοδουλοπάροικοι

«Εάν το κράτος μας δεν ήταν τόσο αναξιοκρατικό, επί τόσες δεκαετίες, τόσο αδιαφανές, τόσο αφόρητα δυσλειτουργικό για τους πολίτες του, τόσο βαθιά κομματικό και τόσο παράνομο, τότε δεν θα ήμασταν χρεοδουλοπάροικοι», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Κλέων Γρηγοριάδης.

«Πρέπει να αλλάξουμε το κράτος μας επειδή εσείς αποτύχατε», είπε ο βουλευτής απευθυνόμενος σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής, και συνέχισε: «Εσείς του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αλήθεια, αποτύχατε λιγότερο, επί 4,5 χρόνια. Εσείς της ΝΔ αποτυγχάνετε συστηματικά και διαχρονικά σε αυτόν τον τομέα, παραπάνω από μισό αιώνα. Και αν τον ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να τον κατηγορήσει κανείς ότι δεν έδειξε τη διάθεση να τα βάλει πραγματικά με τις παθογένειες του κράτους, για τη ΝΔ θα μπορούσε κανείς εύλογα να ισχυριστεί, πως δημιούργησε συστηματικά όλες τις παθογένειες».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25 είπε ότι τις εκατοντάδες χιλιάδες διορισμών, τα τελευταία 40 χρόνια, τις έκανε η παράταξη της ΝΔ συνεπικουρούμενη από «την άλλη μεγάλη πολύ σπουδαία παράταξη της μεταπολίτευσης, το ΠΑΣΟΚ» και σήμερα και οι δύο κρατάνε τη ρομφαία της κάθαρσης.

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25, είπε ότι τα 4,5 χρόνια δεν στάθηκαν αρκετά για να συγκρουστεί ούτε με την τρόικα και τους θεσμούς ούτε με το πελατειακό και κομματικό κράτος. Μάλιστα επιχείρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε, αυτό το κράτος να το εμπλουτίσει με τους δικούς του ανθρώπους.

Διαβάστε επίσης