Η Πατρών Πύργου στη Βουλή - Ερώτηση για τον αυτοκινητόδρομο

απο τον βουλευτη μιχαλη κατρινη

Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την υλοποίηση του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργοςκατέθεσε ο βουλευτής Ηλείας με το ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της ερώτησης του, δημιουργήθηκε προβληματισμος και ανησυχία από την συνολική επανεξέταση του ζητήματος της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου.

Υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσε τη διαγωνιστική διαδικασία του 2014 και προχώρησε στην κατάτμηση του έργου σε 8 εργολαβία. Χαρακτηρίζει το έργο «σύγχρονο Γεφύρι της Άρτας» γιατί εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ μόλις 2 χρόνια μετά την απόφαση κατάτμησης που τελικά εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά από 3 χρόνια, λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων.

Κατά την άποψη του βουλευτή, η ακύρωση των συμβάσεων θα προκαλέσει διελκυνστίδα καθυστερήσεων με προσφυγές στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια «τόσο επί της νέας διαδικασίας που θα επιλεγεί, όσο και επί του ποσού των αποζημιώσεων που θα απαιτηθεί από τους εργολάβυς».

Ο κ.Κατρίνης θεωρεί «ολέθριο» να ξεκινήσει εκ νέου η διαγωνιστική διαδικασία γιατί θα οδηγήσει σε νέα καθυστέρηση και θα θέσει σε αμφιβολία και την ίδια την χρηματοδότησση του οδικού άξονα Πάτρα-Πύργος.

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, καταλήγοντας, ζητά να μάθει τις προθέσεις της κυβέρνησης και τον οριστικό σχεδιασμό, αν θα προχωρήσει ακολουθώντας τη σημερινή διαδικασία, αν έχει λάβει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε περίπτωση που επιλεγεί η επαναδημοπράτηση και αν ναι ποιος είναι ο εκτιμώμενος χρόνος ολοκλήρωσης του έργου και με τι κόστος.

Διαβάστε επίσης