Τι κατέθεσε ο ναυαγοσώστης για τον πνιγμό των δύο αδελφών στη Ρόδο

«Την βγάλαμε έξω και ξεκίνησα να της κάνω καρδιοαναπνευστικές αναζωογονήσεις»

Νέα στοιχεία για την τραγωδία στη Ρόδο, όπου δυο αδερφές πνίγηκαν σε πισίνα στην προσπάθειά τους να σώσουν η μία την άλλη, φέρνει στο φως η κατάθεση του ναυαγοσώστη στο ξενοδοχείο.

Όπως εξήγησε ο ναυαγοσώστης στον εισαγγελέα σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, την στιγμή που συνέβη το τραγικό περιστατικό ο ίδιος είχε τελειώσει την βάρδιά του, ωστόσο όταν ειδοποιήθηκε σχετικά, έσπευσε αμέσως στην πισίνα όπου είδε την μία κοπέλα να επιπλέει, στην οποία και έκανε καρδιοαναπνευστικές αναζωογονήσεις καθώς είχε σφυγμό.

«Περίπου στις 6:05 με 6:07 ξεκίνησα τη διαδικασία ενημέρωσης του κόσμου ότι η πισίνα έχει κλείσει. Αμέσως μετά έφυγα για το δωμάτιό μου, καθώς είχε τελειώσει το ωράριο μου» ανέφερε  ο ναυαγοσώστης του ξενοδοχείου στη Ρόδο και προσέθεσε «μόλις έφτασα χτύπησε το τηλέφωνό μου και μου είπαν έλα στην πισίνα επειγόντως. Έσπευσα άμεσα στην πισίνα και είδα την μία κοπέλα να επιπλέει. Την βγάλαμε έξω και ξεκίνησα να της κάνω καρδιοαναπνευστικές αναζωογονήσεις. Η κοπέλα έκανε εμετό με τροφή και υγρά και έδειχνε να έχει σφυγμό. Μετά από λίγα λεπτά ήρθε το πλήρωμα του ΕΚΑΒ και επιλήφθηκε του περιστατικού».

Από την πλευρά  του ο διευθυντής της μονάδας, ανέφερε ότι τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας.
«Στο ξενοδοχείο που είμαι διευθυντής έχουμε όλες τις άδειες λειτουργίας των τριών πισινών που διαθέτουμε, ενώ τηρούμε όλα τα μέτρα ασφαλείας. Έχουμε δύο ναυαγοσώστες για κάθε πισίνα και λειτουργούν μέχρι τις 6. Στις 6:20 ενημερώθηκα για το περιστατικό στην πισίνα και πήγα προς τα εκεί, ενώ ήδη μέλη του προσωπικού, αλλά και ο ναυαγοσώστης παρείχαν τις πρώτες βοήθειες. Μετά ήρθε το ΕΚΑΒ και πήρε την κοπέλα», σημείωσε ο διευθυντής του ξενοδοχείου.

Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, παρακολουθεί εδώ και δύο ημέρες τα όσα εκτυλίσσονται, σχετικά με το θάνατο τριών παιδιών σε πισίνες ξενοδοχείων.

Διαβάστε επίσης