Συνάντηση με Αυγενάκη ζητά για τους Παράκτιους ο Δήμαρχος Πατρέων - "Τι θα γίνει με Παμπελοπονησιακό, κολυμβητήριο Αγυιάς και γήπεδα;"

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Υφυπουργό Αθλητισμού

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, σε επιστολή που απέστειλε σήμερα προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, αναφέρει τα ακόλουθα:

 «Κύριε Υφυπουργέ,

Θα σας παρακαλούσαμε να ορίσετε άμεσα συνάντηση μαζί μας για να εξετάσουμε το θέμα της διοργάνωσης των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων και να μάθουμε τις απόψεις της κυβέρνησης και του υπουργείου σας πάνω στα αιτήματα της πόλης μας, όπως:

Της ανάπλασης του κατεστραμμένου πρώην κολυμβητηρίου της Αγυιάς,  των υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων του περιβάλλοντα χώρου και της δημιουργίας σύγχρονου Πολυδύναμου Αθλητικού Κέντρου. Στον χώρο αυτό θα πραγματοποιούνταν οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες και είχαμε τη δέσμευση από την προηγούμενη κυβέρνηση ότι αυτό θα γινόταν πράξη στο τέλος του 2019 και στην κατεύθυνση αυτή δούλευαν οι τεχνικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Να εξετάσουμε με σαφήνεια τι θα μείνει στην πόλη μας από την υλικοτεχνική υποδομή, όπως κερκίδες, αποδυτήρια, containers γραφείων κλπ.   

Την ενίσχυση του Δήμου μας, για να μπορούμε να λειτουργήσουμε, να συντηρήσουμε και να επισκευάσουμε το Παμπελοποννησιακό Στάδιο. 15 χρόνια μετά την κατασκευή του δεν έχει γίνει συντήρηση της μεταλλικής κατασκευής της σκεπαστής εξέδρας. Στο βοηθητικό γήπεδο, που πραγματοποιούνται προπονήσεις και αγώνες λειτουργούν ακαδημίες διαφόρων αθλημάτων, επισκέπτονται όλα τα σχολεία της πόλης για αθλητικές δραστηριότητες και αθλούνται καθημερινά χιλιάδες πολίτες, είναι αναγκαία η κατασκευή αποδυτηρίων, κερκίδας χιλίων θέσεων, η αποκατάσταση εκτεταμένων φθορών στο ταρτάν και η κατασκευή σύγχρονης διαδρομής ανώμαλου δρόμου με ειδικό τάπητα περιμετρικά του γηπέδου ποδοσφαίρου. 

Την άμεση καθιέρωση ετήσιας, τακτικής επιχορήγησης του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, ύψους 100.000 ευρώ για την κάλυψη μέρους του ετήσιου κόστους λειτουργίας και συντήρησής του.

 Να εξετάσουμε το θέμα των ελλείψεων όπου παρουσιάζουν οι υπόλοιπες Δημοτικές Αθλητικές Εγκαταστάσεις (οκτώ (8) Ποδοσφαιρικά Γήπεδα, δύο (2) κλειστά Γυμναστήρια  Αγ. Αλεξιώτισσας και Ροϊτίκων, Αθλητικό Κέντρο Ρυθμικής – Ενόργανης και Στίβου στην περιοχή Λαδόπουλου) που χρησιμοποιούν τα ερασιτεχνικά σωματεία στο Δήμο μας. Την χρηματοδότηση της λειτουργίας των γηπέδων, την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τη φύλαξη, συντήρηση και λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Την ανακατασκευή του γηπέδου των Προσφυγικών.

Την αναζήτηση άμεσης λύσης στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Δημοτικού Γηπέδου στην περιοχή Παραλίας Πατρών με τη απαιτούμενη διόρθωση  - τροποποίηση των οριογραμμάτων του Αιγιαλού και της Παραλίας.

Συνημμένα σας υποβάλλουμε μέρος της αλληλογραφίας που είχαμε με την προηγούμενη κυβέρνηση για τα παραπάνω θέματα, όπου αναλύονται οι θέσεις μας».

Διαβάστε επίσης