Καλιφόρνια: Eξάχρονος στα θύματα του πιστολέρο - Νεκρός ανήμερα των γενεθλίων του

τραυματίστηκαν η μητέρα και η γιαγιά του

Ένας 6χρονος είναι ένα από τα θύματα της επίθεσης από έναν ή δυο ενόπλους στο φεστιβάλ Gilroy Garlic που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια.

Ο τελευταίος απολογισμός ανεβάζει σε 4 τους νεκρούς από τους πυροβολισμούςκαθώς τη ζωή του έχασε, εκτός από τα τρία θύματά του και ο δράστης.

Βρισκόταν στο φεστιβάλ μαζί με τη μητέρα του και τη γιαγιά του. Ο 6χρονος Στίβεν Ρομέρο έπεσε νεκρός ανήμερα των γενεθλίων του ενώ η μητέρα και η γιαγιά του τραυματίστηκαν αλλά βρίσκονται εκτός κινδύνου.

Τα social media γέμισαν από αναρτήσεις οργής για τον θάνατο του παιδιού το οποίο είναι το πρώτο θύμα που αναγνωρίζεται μετά το μακελειό.

A society that can’t protect its children, that won’t stop gun violence is a society in moral crisis. The shootings continue because our politics and politicians allow it to. The only acceptable response to #Gilroy and this epidemic of gun violence is policy & action. https://twitter.com/nbcla/status/1155713732246429696 

Ο πατέρας του, Αλμπέρτο Ρομέρο, συντετριμμένος δήλωσε: «Είχε όλη την ζωή μπροστά του. Ήταν μόνο έξι».
«Μια κοινωνία που δεν μπορεί να προστατεύσει τα παιδιά της, που δεν θα σταματήσει τη βία με πυροβόλα όπλα είναι μια κοινωνία ηθικής κρίσης. Οι πυροβολισμοί συνεχίζονται επειδή οι πολιτικές και οι πολιτικοί τους το επιτρέπουν. Η μόνη αποδεκτή απάντηση στο #Gilroy και αυτή η επιδημία της βίας από πυροβόλα όπλα είναι πολιτική και δράση», αναφέρει ένας χρήστης του Twitter.

 

Διαβάστε επίσης