Κολύμβηση: Εκτός τελικών Γκολομέεβ και Ντουντουνάκη

"Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα"

Εκτός τελικών έμειναν Άννα Ντουντουνάκη και Κριστιάν Γκολομέεβ στα 100μ. και 50μ. πεταλούδας αντίστοιχα, που πήραν μέρος στο απογευματινό πρόγραμμα της 1ης ημέρας των αγωνισμάτων της κολύμβησης στο 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στην Γκουανγκζού της Ν.Κορέας. 

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ έχασε για μόλις 8 εκατοστά του δευτερολέπτου την πρόκριση στον τελικό, αφού τερμάτισε σε 23.29 και κατετάγη 9ος. «Ένιωθα καλά, μερικά λάθη έγιναν, στην έξοδο από το νερό και ο τερματισμός μου έκατσε λίγο κοντά, ήταν καλή κούρσα, ήταν η πιο γρήγορη σειρά, ήθελα να μπω έναν τελικό. Τώρα έχουμε λίγες μέρες μπροστά να συγκεντρωθώ στο 50άρι ελεύθερο που με ενδιαφέρει πολύ», δήλωσε λίγο μετά τον τερματισμό του.    

Η δουλειά είχε γίνει από το πρωί για την Άννα Ντουντουνάκη, με την επίτευξη του ορίου στα 100μ πεταλούδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια στον ημιτελικό ήταν ελάχιστα πιο αργή από το πρωί και με χρόνο 57.99 (το πρωί είχε κάνει 57.88) έμεινε στην 15η θέση και αποκλείστηκε από τον τελικό. 

«Δεν είμαι σίγουρη αν η προπόνηση φτάνει για να βγάλω πολλές κούρσες φέτος. Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα και στα τελευταία μέτρα δεν είχα τόση δύναμη. Οι κούρσες εδώ δείχνουν ότι πρέπει του χρόνου να γίνω κι εγώ πιο γρήγορη κι ελπίζω να τα καταφέρω. Σε κάθε περίπτωση χρωστάω ένα τεράστιο ευχαριστώ και στον προπονητή μου, τον κύριο Τάσο Καράμπελα, και στον γυμναστή μου, τον κύριο Λάζαρο Αβίντογλου. Απο τη στιγμή που βγήκε το όριο για τους Ολυμπιακούς, όλα καλά θα πάνε» τόνισε η ίδια.

 

Διαβάστε επίσης