Πάτρα: Συγκεντρώνονται ηλεκτρονικά υπογραφές για να μην καταργηθεί η Νομική Σχολή - Έχουν μετάσχει ήδη πάνω από 1000 άτομα - Δείτε πως μπορείτε να ψηφίσετε!

Για το φλέγον θέμα της Νομικής Σχολής της Πάτρας έχει ανοίξει ήδη και λειτουργεί, με πρωτοβουλία δικηγόρων, ηλεκτρονική πλατφόρμα συγκέντρωσης υπογραφών στην οποία καλούνται οι πολίτες που επιθυμούν να προσυπογράψουν. Η ιστοσελίδα:

https://secure.avaaz.org/el/community_petitions/_NAI_STIN_IDRYSI_NOMIKIS...

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ, ΓΙΑΤΙ
1) ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΝΟΜΙΚΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ
2) ΓΙΑΤΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΜΙΑ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ 
3) ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ
4) ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ 
5) ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΑΠΛΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΥΨΗΛΗ ΝΟΜΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ
6) ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΑ ΟΣΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ
7) ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΟΥΝ ΤΗ ΣΧΟΛΗ
8) ΓΙΑΤΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ 3 ΣΧΟΛΕΣ ΠΑΝΕ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
9) ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ Ο,ΤΙ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ
10) ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΕΘΝΙΚΟ.

Για το σχετικό θέμα η δικηγόρος Πατρών Αθανασία Δανελάτου , εκ των πρωταγωνιστών της πρωτοβουλίας, σημειώνει:

«Είναι απορίας άξιον ότι, σήμερα δυο αιώνες μετά τον διαφωτισμό, τίθεται ως ερώτημα αν το κράτος δικαίου πρέπει να μην καταργεί ιδρυμένες με νόμο πανεπιστημιακές σχολές και μάλιστα Δικαίου όπως η νεοϊδρυθείσα Νομική σχολή της Πάτρας. 

Η μόρφωση και η ανεργία του πληθυσμού (που ακούστηκε ως ρητορικό ερώτημα μάλλον παρά ως πραγματικό επιχείρημα από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας) αποτελούν μεγέθη και μεταβλητές που δεν σχετίζονται και δεν επιδρούν μεταξύ τους αναλογικά σύμφωνα με τα διδάγματα της οικονομικής επιστήμης. Ώστε ακόμη και αν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας ενέπιπταν η θεραπεία της ανεργίας και όχι η υποχρέωση της ανάπτυξης και προαγωγής της επιστήμης (βλ. άρθρο 16 Συντάγματος), και πάλι το κλείσιμο μιας ιδρυμένης με νόμο πανεπιστημιακής σχολής δεν θα είχε καμία απολύτως επίδραση σε ζητήματα που εν τέλει ανήκουν στην αρμοδιότητα άλλων υπουργείων. 

Το κλείσιμο ενός σχολείου μόνο στο άνοιγμα μιας φυλακής μπορεί να συνεισφέρει και πουθενά αλλού για να θυμηθούμε την ρήση του μεγάλου διαφωτιστή Βίκτωρ Ουγκώ: «Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή».

Η νομομάθεια των πολιτών και η έρευνα του Δικαίου 
–διότι αυτό προσφέρει και οφείλει να προσφέρει μια Νομική σχολή - μόνο προς το συμφέρον μιας πολιτείας και των πολιτών της μπορεί να είναι σε ένα κράτος δικαίου εκτός και αν αυτό το κράτος δεν θέλει να λέγεται τέτοιο. 

 

 

Διαβάστε επίσης