Ο Μπερνάρ Αρνό είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Οι δουλειές για τον Μπερνάρ Αρνό, τον πρόεδρο του ομίλου ειδών πολυτελείας LVMH φαίνεται πως πηγαίνουν περίφημα. Έγινε πλέον ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Ο Μπερνάρ Αρνό ξεπέρασε τον συνιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, ωστόσο παραμένει πίσω από έναν άλλο Αμερικανό, τον ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος, σύμφωνα με μετρήσεις του περιοδικού Forbes και του πρακτορείου Bloomberg.

Το Forbes, που δημοσιεύει στην ηλεκτρονική του έκδοση εκτιμήσεις σε πραγματικό χρόνο της περιουσίας των δισεκατομμυριούχων, αποτιμούσε σήμερα το μεσημέρι την περιουσία του 70χρονου Μπερνάρ Αρνό στα 105,1 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 103,7 δισεκ. για τον Μπιλ Γκέιτς. Ο ιδρυτής της Amazon παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος παγκοσμίως, με περιουσία που εκτιμάται στα 164,8 δισεκ. δολάρια.

Η κατάταξη του Bloomberg από χθες Τρίτη τοποθετεί τον Αρνό μπροστά από τον Γκέιτς. Ο τελευταίος χάνει για πρώτη φορά τις δύο πρώτες θέσεις της κατάταξης αυτής, από τότε που καθιερώθηκε πριν από επτά χρόνια, διευκρινίζει το πρακτορείο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Αρνό έχει περιουσία 108 δισεκ. δολαρίων, έχοντας αποκομίσει κέρδη 39 δισεκ. από την αρχή της χρονιάς, δηλαδή τα υψηλότερα ανάμεσα στους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη το 2019.

Ο Αρνό στην κατάταξη του Bloomberg ξεπερνά για λίγο τον Γκέιτς, του οποίου η περιουσία εκτιμάται στα 107 δισεκ. δολάρια, ενώ και των δύο υπερισχύει ο πρόεδρος της Amazon με τα 125 δισεκατομμύριά του.

Σε αντίθεση με το Forbes, το Bloomberg απέσυρε ήδη 38 δισεκ. δολάρια από την περιουσία του Μπέζος, δηλαδή το ποσό της συμφωνίας του πρόσφατου διαζυγίου του, το οποίο οριστικοποιήθηκε στις αρχές Ιουλίου. Η πρώην σύζυγός του, Μακένζι Μπέζος, φιγουράρει άλλωστε στην 22η θέση της κατάταξης Bloomberg.

Στις δύο λίστες, ο επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ και ο πρόεδρος του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα των πλουσιότερων του πλανήτη.

Οι περιουσίες παρουσιάζουν αυξομειώσεις ανάλογα με τις τιμές του χρηματιστηρίου, καθώς οι κατατάξεις αυτές είναι από τη φύση τους ευάλωτες σε αλλαγές από τη μια μέρα στην άλλη.

Διαβάστε επίσης