Η Στέλα ΜακΚάρτνεϊ συνεργάζεται με τον όμιλο LVMH

ενισχύεται ο τομέας της αειφόρου μόδας

Η σχεδιάστρια μόδας Στέλα ΜακΚάρτνεϊ, που εγκατέλειψε πέρυσι τον όμιλο πολυτελών ειδών Kering, θα έχει μια συνεργασία με τον όμιλο LVMH, τον πρώτο παγκοσμίως στον κλάδο αυτόν. Mε τη συνεργασία αυτή, ο LVMH ενισχύεται στον τομέα της αειφόρου μόδας, δηλαδή των ενδυμάτων που παράγονται με πιο δεοντολογική και βιώσιμη διαδικασία.

"Η Στέλα ΜακΚάρτνεϊ και ο όμιλος LVMH κατέληξαν σε μια συμφωνία για να επιταχύνουν την ανάπτυξη του Οίκου Stella McCartney", σύμφωνα με ανακοίνωση του κολοσσού που υπόσχεται "περισσότερες λεπτομέρειες" τον Σεπτέμβριο. Η 47χρονη κόρη του πρώην Σκαθαριού Πολ ΜακΚάρτνεϊ "θα παραμείνει φυσικά καλλιτεχνική διευθύντρια και πρέσβειρα του εμπορικού σήματος" που φέρει το όνομά της "διατηρώντας παράλληλα μια πλειοψηφική συμμετοχή", διευκρίνισε.

Χορτοφάγος, στρατευμένη στην προστασία των ζώων, η διάσημη Βρετανίδα που δεν χρησιμοποιεί ούτε δέρμα, ούτε γούνα, ούτε πούπουλα στις δημιουργίες της, θα είναι επίσης "ειδική σύμβουλος" του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου Μπερνάρ Αρνό και των μελών της εκτελεστικής επιτροπής του ομίλου στον "τομέα της αειφόρου ανάπτυξης", σύμφωνα με την ανακοίνωση.