Θάνατος Suzanne Eaton: «Μπορεί να είναι σεξουαλικό έγκλημα»

Τα στοιχεία που έρχονται στο φως για την υπόθεση θανάτου της Suzanne Eaton, δείχνουν ώρα με την ώρα ότι αν μη τι άλλο, η βιολόγος είχε έναν μαρτυρικό θάνατο.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Αντώνη Παπαδομανωλάκη, ο θάνατός της Suzanne Eaton ήταν ασφυκτικός και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο σεξουαλικού εγκλήματος.

Η Sue, όπως την αποκαλούσαν οι φίλοι και συνεργάτες της, ήταν αθλητικός τύπος και γυμναζόταν συστηματικά. Γι’ αυτό άλλωστε, δεν εξέπληξε κανέναν το γεγονός ότι θα έτρεχε, λίγες ώρες πριν την παρουσίαση μιας εργασίας της σε σεμινάριο.

Ποιον συνάντησε στο δρόμο της; Τι συνέβη στη συνέχεια; Η γυναίκα πάντως, εκτιμάται ότι άφησε την τελευταία πνοή της, την ημέρα που εξαφανίστηκε.

Το DNA και οι προσαγωγές

Η ΕΛ.ΑΣ εργάζεται πυρετωδώς, με απόλυτη μυστικότητα, προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση, που από την πρώτη στιγμή είχε «άρωμα» δολοφονίας.

Όπως δείχνουν τα ευρήματα, η 60χρονη δεν δολοφονήθηκε στη σπηλιά, αλλά κάπου αλλού και ο δράστης ή οι δράστες, μετέφεραν το άψυχο σώμα της εκεί, περίπου δέκα χιλιόμετρα μακριά, από το Κολυμπάρι.

Ελήφθησαν δείγματα για εργαστηριακή εξέταση όπως και δείγμα Dna ενώ μετά το πέρας της πολύωρης ιατροδικαστικής εξέτασης που έγινε χθες, θα γίνουν και άλλες εργαστηριακές εξετάσεις.

Νεότερα στοιχεία αναφέρουν ότι υπάρχουν ευρήματα που καταδεικνύουν πως η άτυχη γυναίκα πιθανότατα βασανίστηκε πριν τον ασφυκτικό θάνατο της, όπως αποκαλύφθηκε από την πολύωρη εξέταση της σορού της από τους ιατροδικαστές Κρήτης.

Μάλιστα ξεκίνησαν αμέσως και οι πρώτες δειγματοληψίες γενετικού υλικού από υπόπτους που προσήχθησαν, για να συγκριθεί σε περίπτωση που το DNA του δολοφόνου βρεθεί και απομονωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς», φαίνεται επίσης πως η 60χρονη βιολόγος πάλεψε για την ζωή της με τους αστυνομικούς να ελπίζουν πως η ίδια κατάφερε να «αποσπάσει» το dna του δολοφόνου της.

Μάλιστα, οι ιατροδικαστές έχουν πάρει δείγμα από τα νύχια της ενώ βρέθηκαν πάνω της τρίχες που έχουν σταλεί για ανάλυση.

Πηγή: ekriti, cretapost, cretalive

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ