Εθνικές εκλογές 2019: Ποιοι δημοσιογράφοι μπαίνουν Βουλή

Αρκετοί είναι οι δημοσιογράφοι που κατάφεραν και βγήκαν νικητές από την αναμέτρηση των εθνικών εκλογών 2019.

Οι περισσότεροι εξ΄αυτών προέρχονται από το επιτελείο της ΝΔ και κατάφεραν να διεκδικήσουν τον σταυρό προτίμησης των ψηφοφόρων.

Αρχικά το εισιτήριο για την Βουλή στον Νότιο Τομέα Αθηνών πήρε ο δημοσιογράφος  Μπάμπης Παπαδημητρίου, ο οποίος ήρθε 7ος  σε σταυρούς, συγκεντρώνοντας 23.973, ακριβώς πάνω από τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο. 

Στην ίδια περιφέρεια κατέβαινε και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει εισιτήριο για την Βουλή.

Έκτος (6ος)  στην προτίμηση των ψηφοφόρων στην Α’ Αθήνας με την Νέα Δημοκρατία ήρθε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος που συγκέντρωσε 24.654 σταυρούς.

Την είσοδο της στην Βουλή «βλέπει» και η δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής Φωτεινή Πιπιλή, η οποία συγκέντρωσε στην ίδια εκλογική περιφέρεια 19.144 ψήφους.

Ακόμη ένας δημοσιογράφος που μπαίνει στην Βουλή αυτή την φορά από τον Β2 Τομέα της Δυτικής Αθήνας είναι ο Γιάννης Λοβέρδος με 14.384 σταυρούς.

Όσον αφορά  την Β’ Πειραιά,  εκεί ένας δημοσιογράφος κατάφερε να λάβει το εισιτήριο για τη Βουλή κι αυτός είναι ο Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Διαβάστε επίσης