«Απασφάλισε» ο Μέσι: «Η διαδικασία είναι "στημένη" για τη Βραζιλία»

Ο Λιονέλ Μέσι δεν εμφανίζεται συχνά σε συνεντεύξεις Τύπου, ούτε μιλά στους δημοσιογράφους στην μεικτή ζώνη.

Εντούτοις, το Σάββατο μετά το τέλος του «μικρού τελικού» του Κόπα Αμέρικα, που βρήκε την Αργεντινή να επικρατεί με 2-1 επί της Χιλής, ο αστέρας της Μπαρτσελόνα, δεν... άντεξε και εξαπέλυσε μύδρους εναντίον της Conmebol, της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Νοτίου Αμερικής.

Η αποβολή του για τη διαμάχη με τον Γκάρι Μεδέλ εξόργισε τον ηγέτη της «μπιανκοσελέστε», ο οποίος εκτόξευσε «κεραυνούς» κατά παντός υπευθύνου, με αφορμή την συμπεριφορά των αρχών απέναντι στην ομάδα του και στη Βραζιλία.

«Δεν γίναμε μέρος αυτής της διαφθοράς. Ολα έγιναν για να νικήσει η Βραζιλία. Δεν μας σεβάστηκαν. Οι διαιτητές δεν μας άφησαν να πάμε στον τελικό. Ελπίζουμε το VAR να χρησιμοποιηθεί για το Περού» ανέφερε αρχικά ο αστέρας της Μπαρτσελόνα.

Οπως είναι γνωστό, οι Αργεντινοί είναι έντονα δυσαρεστημένοι για την διαιτησία στο τουρνουά και ειδικά για την μη εφαρμογή του VAR στον ημιτελικό με την οικοδέσποινα.

Όπως και για την εχθεσινή απόφαση του Παραγουανού ρέφερι, Ντε Βιβάρ, να αποβάλλει στο 37ο λεπτό τους Μεδέλ και Μέσι, για μία αψιμαχία που είχαν σε διεκδίκηση της μπάλας.

Ο σταρ της της Μπαρτσελόνα έσπρωξε τον αντίπαλο του που είχε καλύψει την μπάλα ενώ εκείνη έβγαινε εκτός γηπέδου (άουτ), ωστόσο, όπως φάνηκε στο ριπλέι, ο Χιλιανός ήταν εκείνος που απώθησε με έντονο τρόπο τον Μέσι, που από την πλευρά του δεν αντέδρασε στις προκλήσεις του αντιπάλου του.

Αξίζει να σημειωθεί, πως αυτή ήταν η μόλις δεύτερη φορά που ο Μέσι δέχεται την κόκκινη κάρτα στην καριέρα του σε επίσημο ματς.

«Μάλλον σήμερα (σ.σ. το Σάββατο) πλήρωσα τον λογαριασμό», πρόθσεσε ο τετράκις κάτοχος της «Χρυσής Μπάλας» και συνέχισε: «Με μία κόκκινη κάρτα, όλα ρυθμίζονται. Πάντα λέω την αλήθεια, πάντοτε είμαι έντιμος. Εκτιμώ, πως η κόκκινη κάρτα, οφείλεται σε όλα είπα».

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, μάλιστα, ο Μέσι αρνήθηκε να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να παραλάβει το μετάλλιο του.