Μαλλιά κουβάρια Βαξεβάνης-«Εφημερίδα των Συντακτών» για το φυλλάδιο της ΝΔ

Στο εν λόγω έντυπο παρουσιάζεται ολόκληρο το κυβερνητικό σχέδιο της ΝΔ, κάτι που φαίνεται πως δεν... άρεσε και εξόργισε τον δημοσιογράφο προχωρώντας σε μία σειρά από επικριτικά και ιδιαιτέρως καυστικά σχόλια στο Twitter κατά της «Εφημερίδας των Συντακτών», τα οποία ανάγκασαν την εφημερίδα να απαντήσει.

Αρχικά ο Κώστας Βαξεβάνης τόνισε μέσω Twitter «Ωραίο πρωτοσέλιδο έχει σήμερα η ΕΦΣΥΝ. Δεν ξέρω πόσο στοιχίζει αλλά δεν μου έχει ξανατύχει τόσα χρόνια, εφημερίδα να δέχεται να καλύψει το πρωτοσέλιδό της με διαφήμιση κόμματος και μάλιστα κόμματος που της κάνει επιθέσεις και την απαξιώνει…».

Λίγη ώρα μετά συνέχισε με νέο επιθετικό σχόλιο προς την εφημερίδα.

«Αρκετοί λένε ότι η διαφήμιση της ΝΔ στην ΕΦΣΥΝ δεν είναι πρωτοσέλιδο. Σε κάθε περίπτωση η διαφήμιση του Μητσοτάκη είναι στο έντυπο. Η ΕΦΣΥΝ το φιλοξένησε παρότι η ΝΔ τους βρίζει και τους απαξιώνει. Το #Documento τελικώς είναι η μόνη εφημερίδα που η ΝΔ δεν πλήρωσε για να διαφημιστεί».

Η απάντηση της «Εφημερίδας των Συντακτών» στον Βαξεβάνη
Η «Εφημερίδα των Συντακτών» αργότερα έδωσε τη δική της απάντηση για το διαφημιστικό ένθετο της ΝΔ κάνοντας λόγο για «άθλια παραποίηση» στην οποία προχώρησε ο Κώστας Βαξεβάνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Ορισμένοι αναγνώστες μας διαμαρτυρήθηκαν για το διαφημιστικό ένθετο της Ν.Δ. στις μέσα σελίδες της εφημερίδας. Όπως έχουμε τονίσει από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας μας, οι διαφημιστικές καταχωρίσεις είναι ευπρόσδεκτες με την αυστηρή προϋπόθεση ότι δεν επηρεάζουν στο ελάχιστο τη γραμμή της εφημερίδας, γεγονός που έχει αποδειχτεί στην επτάχρονη πορεία μας. Το ένθετο αυτό μπήκε και σε πολλές άλλες εφημερίδες.

Το σημερινό φύλλο της «Εφημερίδας των Συντακτών». Το ένθετο της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται στις μέσα σελίδες της εφημερίδας και αποτελεί διαφημιστική καταχώριση. Υπήρξε όμως μια άθλια παραποίηση στην οποία προέβη ο Κώστας Βαξεβάνης, προβάλλοντας μια πλαστή φωτογραφία του πρωτοσέλιδου της «Εφ.Συν.». Σε αυτήν κατασκεύασε ο ίδιος ένα πρωτοσέλιδο με το ένθετο της Ν.Δ. να καλύπτει όλο το περιεχόμενο της πρώτης σελίδας.

Πρόκειται για προβοκάτσια ενάντια στην ανεξάρτητη και συνεταιριστική εφημερίδα μας και κατάφωρη παραβίαση κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Στις καλοπροαίρετες διαμαρτυρίες επισημαίνουμε ότι οι αναγνώστες μας έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν το πρόγραμμα της Ν.Δ. και να διαπιστώσουν όλα εκείνα που περιμένουν τους πολίτες αν αυτό το πρόγραμμα υιοθετηθεί. Καλή ανάγνωση λοιπόν και ακόμα καλύτερη ψήφο την επόμενη Κυριακή!»
 

Διαβάστε επίσης