Αλ. Τσίπρας: Τίποτε δεν έχει κριθεί ακόμα για το αποτέλεσμα των εκλογών ΒΙΝΤΕΟ

"Τίποτε δεν έχει κριθεί ακόμα για το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου", δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, και κάλεσε τους πολίτες να κάνουν τη μεγαλύτερη εκλογική και πολιτική ανατροπή στην ιστορία, λέγοντας "όχι" σε αυτούς που θέλουν να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο.

Από το βήμα της προεκλογικής συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στην πλατεία Ελευθερίας στην Καβάλα, την πόλη που όπως είπε πέρασε τα παιδικά του καλοκαίρια και έχοντας δίπλα του τον συγγραφέα Βασίλη Βασιλικό, που γεννήθηκε στην Καβάλα, και είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η αποψινή συγκέντρωση έδωσε δύναμη και αισιοδοξία και κάλεσε τους πολίτες, τις δέκα μέρες που μένουν, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, διότι τώρα θα αποφασίσουν για την ίδια τη ζωή τους.

 

Χαιρετισμός από τον Βασίλη Βασιλικό

Ο κ.Τσίπρας αποκάλυψε πως ενώ ο Βασίλης Βασιλικός είχε αρνηθεί σε πολλές προτάσεις να είναι υποψήφιος σε ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ακόμα και του Ανδρέα Παπανδρέου, στη δική του είπε αμέσως "ναι" με έναν όρο: Να γίνει μια συγκέντρωση στην Καβάλα και να τον προλογίσει ο Βασίλης Βασιλικός. Αυτός ο όρος υλοποιήθηκε απόψε, σημείωσε ο πρωθυπουργός, καθώς ο Βασίλης Βασιλικός πήρε τον λόγο πριν ανέβει στο βήμα ο κ. Τσίπρας.

Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Βασιλικός αναφέρθηκε στη γενέθλια πόλη του που τόσο αγαπάει και τόνισε πως γεννήθηκε το 1936, όταν λόγω του δημάρχου η Καβάλα είχε ονομαστεί "μικρή Μόσχα".

Επισήμανε πως αυτό που ξεχωρίζει τη δεξιά από την αριστερά είναι πως η δεξιά έχει την αναλγησία στη συμπεριφορά της απέναντι στους πολίτες, ενώ η αριστερά την κοινωνική ευαισθησία.

Απευθυνόμενος στους πολίτες τους ζήτησε να δείξουν ψυχραιμία και πριν ρίξουν το βόλι στις εκλογές να σκεφτούν πως "είναι προτιμότερο να συνεχίσει η σημερινή κυβέρνηση το έργο της, αντί να έρθει μια άλλη κομπλεξική γιατί της στέρησε την εξουσία επί 4,5 χρόνια και να ξηλώσει ότι κατάφερε με ιδρώτα να πετύχει η κυβέρνηση Τσίπρα".

Ο πρωθυπουργός έφτασε στην πλατεία Ελευθερίας και περπάτησε μέσα στον κόσμο πριν ανέβει στο βήμα. Στη διάρκεια της διαδρομής οι συγκεντρωμένοι του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή, τον αγκάλιασαν και του πρόσφεραν λουλούδια.

 

Ο κ.Μητσοτάκης εκβιάζει τον ελληνικό λαό γιατί θέλει να τον "εκδικηθεί" για το 2015

Στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι κρύβεται και θέλει να γίνουν οι εκλογές "στα βουβά", χωρίς να γνωρίζουν οι πολίτες τα προγράμματα και τις θέσεις των κομμάτων. Αυτός είναι και ο λόγος που ο κ. Μητσοτάκης αρνείται τον τηλεοπτικό διάλογο μαζί του, είπε ο κ.Τσίπρας και παρατήρησε πως "ούτε δεμένος" ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν θα πήγαινε σε ένα ντιμπέιτ με τον πρωθυπουργό.

Τον κατηγόρησε επίσης ότι "εκβιάζει" τον ελληνικό λαό με αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, προκειμένου να τον "εκδικηθεί" για τα αποτελέσματα των εκλογών το 2015.

 

Η Ν.Δ. έχει κλειστεί στην άμυνα με 11 παίκτες

"Με ποδοσφαιρικούς όρους η Ν.Δ έχει κλειστεί στην άμυνα με 11 παίκτες και όποτε της έρχεται η μπάλα τη στέλνει στις κερκίδες", σχολίασε ο κ. Τσίπρας. Υπό αυτές τις συνθήκες είναι δύσκολο να σημειωθεί γκολ, αλλά ο λαός μπορεί να βρει τον τρόπο και να σκοράρει, παρατήρησε.

Ο πρωθυπουργός επιχείρησε να αποδομήσει το τρίπτυχο του κ. Μητσοτάκη, που μιλάει για λιγότερους φόρους, καλύτερες δουλειές και ισχυρή ανάπτυξη, λέγοντας: "Λιγότεροι φόροι από αυτούς που επί κυβέρνησης Σαμαρά επέβαλαν τη συντριπτική πλειοψηφία της φορολογικής επιβάρυνσης; Καλύτερες δουλειές από αυτούς που οδήγησαν στην ανεργία, σχεδόν όποιον μιλούσε ελληνικά; Και ισχυρή ανάπτυξη από αυτούς που οδήγησαν τη χώρα σε μια πρωτοφανή αποανάπτυξη και ύφεση που όμοια της δεν έχει ξαναδεί χώρα σε καιρό ειρήνης;"

 

Ο κ.Μητσοτάκης δεν θέλει αυτοδύναμη Ελλάδα, θέλει αυτοδύναμη τη Ν.Δ

Όσο για το σύνθημα του κ. Μητσοτάκη για "ισχυρή Ελλάδα" παρατήρησε: "Ας πούμε στους πολιτικούς μας αντιπάλους το εξής: Η Ελλάδα, αν δεν το καταλάβατε, είναι ήδη αυτοδύναμη γιατί βγήκε από τα μνημόνια, ρύθμισε το χρέος της, έχει πλεονάσματα και όχι ελλείμματα και έχει 34 δισεκατομμύρια ευρώ αποθέματα στα ταμεία, που εσείς αφήσατε άδεια".

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει την Ελλάδα αυτοδύναμη αλλά τη Ν.Δ αυτοδύναμη για το κομματικό συμφέρον.

 

Κριτική στον Κώστα Καραμανλή

Σχολίασε και τη χθεσινή ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας: "Εβλεπα χθες και τον πρώην πρωθυπουργό που μίλησε μετά από δέκα χρόνια σιωπής. Τι ωραία που είναι να κυβερνάς μοιράζοντας παροχές, πελατειακό κράτος και ρουσφέτια και να αφήνεις πίσω σου 24 δισεκατομμύρια πρωτογενές έλλειμμα; Να δείτε πόσο καλός πρωθυπουργός θα ήμουν εγώ στη θέση του! Αλλά εγώ πέτυχα την πιο δύσκολη στιγμή της μεταπολιτευτικής ιστορίας του τόπου. Όχι για να μοιράζω παροχές και ρουσφέτια και να κάνω πελατειακές προσλήψεις, αλλά για να συμμαζέψω τα ασυμμάζευτα και τα σπασμένα όλων αυτών που μας άφησαν αμανάτι. Αυτή είναι η αλήθεια και την αλήθεια πρέπει να την πούμε στον ελληνικό λαό".

Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στις Μακεδόνισσες και στους Μακεδόνες και δήλωσε πως αισθάνεται εθνική υπερηφάνεια γιατί με τη Συμφωνία των Πρεσπών έκανε το πατριωτικό του καθήκον και δικαιώθηκε από τις εξελίξεις.

 

"Έκανα το πατριωτικό μου καθήκον με τη Συμφωνία των Πρεσπών"

Πατριωτισμός είναι να προστατεύεις το συμφέρον της χώρας, πηγαίνοντας και κόντρα στο ρεύμα, με πολιτικό κόστος, επισήμανε και τόνισε πως με τη Συμφωνία των Πρεσπών αποκαθίσταται η ιστορία της αρχαίας Μακεδονίας και μπαίνει τέλος στον εθνικισμό και τον αλυτρωτισμό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα της συνεργασίας και του πατριωτισμού, ενώ η Ν.Δ. είναι κόμμα της αλαζονείας, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Διαβάστε επίσης