Copa America: Στα ημιτελικά η Βραζιλία, 4-3 στα πέναλτι την Παραγουάη

«Έσπασαν καρδιές» στο Πόρτο Αλέγκρε, με τη Βραζιλία να χάνει ένα τσουβάλι ευκαιρίες απέναντι στην Παραγουάη (0-0) που έπαιζε με δέκα για 35 λεπτά, αλλά χρειάστηκε τα πέναλτι για να προκριθεί στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα, όπου θα αντιμετωπίσει μία εκ των Αργεντινή ή Βενεζουέλα.

Παιχνίδι... ακατάλληλο για καρδιακούς στην «Arena do Gremio» του Πόρτο Αλέγκρε, όπου η οικοδέσποινα του Κόπα Αμέρικα, Βραζιλία πήρε με δραματικό τρόπο το εισιτήριο για τους «4» της διοργάνωσης. 

Μία πρόκριση βέβαια την οποία άξιζε σε απόλυτο βαθμό η ομάδα του Τίτε, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να έχει πέσει στο καναβάτσο, αφού χρειάστηκε την ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι κι εκεί μάλιστα παραλίγο να γίνει μοιραίος ο Φιρμίνιο. 

Χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις στα πρώτα 55 λεπτά της συνάντησης, όπου το ματς ήταν σχετικά ισορροπημένο, με λιγοστές καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες. Η φάση ωστόσο που έμελλε να αλλάξει τον ρου του αγώνα ήρθε στο 56', όταν ο Φιρμίνιο έμπαινε κατά μέτωπο στην περιοχή των Παραγουανών, αλλά ο Μπαλμπουενά τον "γκρέμισε" και σε πρώτο χρόνο ο διαιτητής Τομπάρ έδειξε πέναλτι. 

Μετά από χρήση VAR ωστόσο ο Χιλιανός άλλαξε την απόφασή του ορθώς, καθώς η παράβαση έγινε εκτός περιοχής, πλην όμως έδειξε την κόκκινη κάρτα στον 27χρονο στόπερ της Γουέστ Χαμ. Την εκτέλεση του φάουλ ανέλαβε ο Ντάνι Άλβες, με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ. Από εκείνο το σημείο ωστόσο το γήπεδο έγειρε ολοκληρωτικά και το παιχνίδι μετατράπηκε σε έναν αποκλειστικό μονόλογο της Βραζιλίας. 

Οι πέντε φορές παγκόσμιοι πρωταθλητές είχαν... κατασκηνώσει στην περιοχή της Παραγουάης, χάνοντας μάλιστα ένα τσουβάλι ευκαιρίες για να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ. Ο Έβερτον έκανε... πάρτι από αριστερά κι έδειχνε ασταμάτητος, αλλά μαζί με τους Ζέσους, Φιρμίνιο, Κουτίνιο και Γουίλιαν έχασαν τα άχαστα στα τελευταία λεπτά. Ο άσος της Τσέλσι δε, είχε και δοκάρι στο 90ο λεπτό. 

Κι αφού η μπάλα δεν έμπαινε με τίποτα μέσα, το ματς οδηγήθηκε απευθείας στη "ρώσικη ρουλέτα" των πέναλτι. Εκεί με το καλημέρα ο Άλισον έδειξε την τεράστια κλάση του, αποκρούοντας την πρώτη εκτέλεση από τον Γκόμες. Στο τέταρτο χτύπημα όμως της "σελεσάο" ο Φιρμίνιο έστειλε τη μπάλα άουτ, παγώνοντας την «Arena do Grêmio». Στην αμέσως επόμενη εκτέλεση όμως ο Γκονζάλες έστειλε επίσης έξω τη μπάλα, στην ίδια ακριβώς πλευρά κι ο Γκάμπριελ Ζέσους που ανέλαβε το τελευταίο χτύπημα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και τη Βραζιλία στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα, όπου θα περιμένει να μάθει απόψε τον αντίπαλό της, από το ζευγάρι Βενεζουέλα-Αργεντινή (28/6, 22:00). 

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε επίσης