Αντάμωμα των χορευτικών συλλόγων της Πάτρας στο Σκαγιοπούλειο

Τετάρτη 26 και Πέμπτη 27 Ιουνίου

Δεκατέσσερα χορευτικά συγκροτήματα από πολιτιστικούς συλλόγους της Πάτρας, παίρνουν το διήμερο Τετάρτη 26 και Πέμπτη 27 Ιουνίου, τη σκυτάλη των παράλληλων δράσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο χορευτικό αντάμωμα, όπου κυριαρχεί η «ψυχή» της γειτονιάς και των συνοικιών της πόλης, μέσα από την ανάδειξη του μεγαλείου που περιέχει το λαϊκό και παραδοσιακό.

Αύριο Τετάρτη 26 Ιουνίου τα χορευτικά (μεγάλων, εφήβων, παιδικά) από το Αρκτικό και Νότιο Διαμέρισμα θα παρουσιάσουν στις 9.30 το βράδυ στον υπαίθριο χώρο του Σκαγιοπουλείου, παραδοσιακούς και λαϊκούς χορούς. Θα συμμετάσχουν τα χορευτικά από Πράτσικα, Τέρψη, Νεάπολη, Ζαβλάνι, Βούντενη, Μεταμόρφωση Σωτήρος, Άνω Συχαινά, Αμπελόκηπους.

Μεθαύριο Πέμπτη 27 Ιουνίου στον ίδιο χώρο, θα παρουσιαστούν χορευτικά συγκροτήματα από συλλόγους του Κεντρικού και Ανατολικού διαμερίσματος.

Θα συμμετάσχουν χορευτικά - μουσικά συγκροτήματα και κουκλοθέατρο από Περιβόλα, Αγυιά, Παγώνα, Παμμικρασιατικό, Γηροκομειό, Μακρυγιάννη, Μεταμόρφωση Σωτήρος.

Το κουκλοθέατρο θα ξεκινήσει 8.30 το βράδυ για τα παιδιά.

(Είσοδος ελεύθερη).