Πάτρα: Η Κοινο_Τοπία συγκεντρώνει παιδικά μπουφάν για την φυλή των Καλλάσσα

παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας

Η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopia.gr στο πλαίσιο των δράσεων της για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, και τη διατήρηση και στήριξη της πολυπολιτισμικότητας συγκεντρώνει παιδικά μπουφάν τα οποία θα στείλει στη φυλή των Καλλάσσα που ζουν στο Β.Δ. Πακιστάν.

Τα παιδικά μπουφάν –πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση- θα συγκεντρώνονται μέχρι 30 Ιουνίου στη γραμματεία της οργάνωσης η οποία λειτουργεί 11πμ-2μμ Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και 7-9μμ Πέμπτη, Παρασκευή Μαιζώνος 139, όροφος 4ος και Παντανάσσης (έναντι του Δημαρχιακού Μεγάρου) και αφορούν αγόρια και κορίτσια και μέχρι 15 ετών. Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο 2615.002009 και στο [email protected] 

Παράλληλα η προσπάθεια ενισχύθηκε από το Φαρμακευτικό Σύλλογο Αχαΐας ο οποίος προσέφερε σκευάσματα σιδήρου και συγκεκριμένα 1.272 δισκία, 512 φακελάκια, 71 κάψουλες και 2 μπουκαλάκια τα οποία θα μεταφερθούν άμεσα και θα παραδοθούν στην ομάδα στόχευσης.

Τέλος έχουν προσφερθεί και θα προωθηθούν από την Κοινο_Τοπία 140 οδοντόκρεμες και 140 οδοντόβουρτσες για την κάλυψη βασικών αναγκών σε θέματα προαγωγής υγείας.

Σχετικά με τους Καλλάσσα

Η χώρα του Πακιστάν έχει να επιδείξει μοναδικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς, που κατατάσσονται ανάμεσα στους σημαντικότερους του πλανήτη μας εδώ και 5.000 χρόνια. Οι αρχαιολογικοί χώροι του Mohenjodaro, της Harappa, της Gandhara και της Λαχώρης συγκαταλέγο νται μεταξύ των σπουδαιότερων του κόσμου. 

Επιπλέον στο Πακιστάν ζουν πολλές απομονωμένες φυλές σε ορεινές και δύσβατες περιοχές. Η ιδιαίτερη προσφορά των φυλών αυτών στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά είναι ότι μετέφεραν μέχρι τις ημέρες μας ολοζώντανο έναν πανάρχαιο τρόπο ζωής, πίστεις και δοξασίες που γυρίζουν το ρολόι του χρόνου χιλιάδες χρόνια πίσω, μπροστά στα έκπληκτα μάτια του σημερινού επισκέπτη τους.

Μία από τις φυλές αυτές είναι και η φυλή των Καλλάσσα. Τα 2.500-3.000 μέλη της ζουν σε μικρούς οικισμούς τριών στενών απομονωμένων κοιλάδων της οροσειράς του Ινδικού Καυκάσου σε υψόμετρο 2.000-2.500μ. Η φυλή των Καλλάσσα εικάζεται βάσει κάποιων ανθρωπολογικών, κοινωνιολογικών και πολιτισμικών χαρακτηριστικών ότι έλκει την καταγωγή της από τους άνδρες του εκστρατευτικού σώματος του Μ. Αλεξάνδρου που κατέλυσε στην περιοχή το 327π.Χ. 

Οι Καλλάσσα τιμούν την πολιτιστική κληρονομιά των προγόνων τους και διατηρούν αναλλοίωτη την πλούσια παράδοσή τους, τα ήθη, τα έθιμα, τη γλώσσα, τη θρησκεία, τις ιστορίες, τα τραγούδια, τους χορούς, τις τελετές και τις μεγάλες γιορτές τους.