Ξεκίνησε με δανεικά 500 ευρώ και δημιούργησε εταιρεία 50 εκατ!

Επιτυχημένη αποδείχθηκε μια επιχειρηματική ιδέα, την οποία είχε πριν από πέντε χρόνια ο 24χρονος τότε Σεμπάστιαν Μερκχόφερ.

Διαπιστώνοντας από στατιστικά στοιχεία πως η κατανάλωση τσαγιού στη Γερμανία έχει αυξητική τάση, σκέφτηκε να ασχοληθεί επιχειρηματικά με το «άγνωστο» στη χώρα του παγωμένο τσάι, αναζητώντας μια καινοτομία για τη γερμανική αγορά.

Δίχως να έχει κεφάλαιο, αλλά ούτε και δικό του χώρο, ο Σεμπάστιαν δανείστηκε 500 ευρώ από τους γονείς του, με την οικογένειά του να τον βοηθά και στη δημιουργία της επιχείρησης.

«Η αδελφή μου έκανε το σχέδιο, η μητέρα μου έφτιαξε το τσάι μαζί μου στο σαλόνι», περιέγραψε ο ίδιος στην Tagesspiegel, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Όπως πρόσθεσε, το σπίτι είχε γεμίσει με αρώματα τσαγιού, ενώ στην αρχή μετέφεραν τα δέματα στο ταχυδρομείο αλλά και με το αυτοκίνητο σε διάφορα σημεία, έχοντας σχεδιάσει οι ίδιοι τις συσκευασίες.

Πτυχιούχος πληροφορικής και διοίκησης επιχειρήσεων, ο Σεμπάστιαν είδε γρήγορα τις πωλήσεις να αυξάνονται, με τη Fitvia – όπως είχε ονομάσει την επιχείρηση – να παρουσιάζει κερδοφορία εντός μηνός.

Εστίασε, δε, στη διαφήμιση μέσω Instagram, λέγοντας πως απευθύνθηκε σε χρήστες του συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης με αρκετούς ακολούθους, στέλνοντας τους μερικά δωρεάν μπουκάλια ως πληρωμή.

Σταδιακά η εταιρεία μεγάλωσε, με τη Fitvia σήμερα να έχει 65 υπαλλήλους και να δραστηριοποιείται σε άλλες έξι ευρωπαϊκές χώρες, παρασκευάζοντας και άλλα προϊόντα που ταιριάζουν σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, όπως δημητριακά ή συμπληρώματα διατροφής.

Η εταιρεία προσδοκά να κερδίσει περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ το 2019, με το επόμενο βήμα ανάπτυξης, όπως εξήγησε ο Σεμπάστιαν, να είναι η πώληση του 70% της εταιρείας στον γερμανικό όμιλο Dermapharm, με όραμα να διεισδύσει στην ασιατική αγορά.

Ο 29χρονος πλέον Σεμπάστιαν όχι μόνο επέστρεψε στους γονείς του τα 500 ευρώ, αλλά διαθέτει μια επιχείρηση αξίας 50 εκατομμυρίων ευρώ, κάποια από τα οποία θα μπουν στον λογαριασμό του μετά από την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τον όμιλο Dermapharm.

 ΑΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ