Τα 4 παιχνίδια που εύκολα θα κάνουν το παιδί να κολυμπάει…σαν δελφίνι

ολα οσα πρεπει να γνωριζετε

Οι πρώτες εξορμήσεις με τα παιδιά στην παραλία είναι συνυφασμένες με πάνες, μπιμπερό, ογκώδης τσάντες αλλά και γέλια και πλατσουρίσματα στο νερό.Όσο όμως μεγαλώνουν τόσο περισσότερη αυτονομία αποκτούν και μετά τα 4 έτη είναι έτοιμα να ξεφορτωθούν τα μπρατσάκια και τις κουλούρες και δειλά δειλά να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους στο κολύμπι.

Εκμεταλλευτείτε τον χρόνο που θα περάσετε κοντά στη θάλασσα στις διακοπές για να…παίξετε παιχνίδια που θα τα βοηθήσουν να αναπτύξουν τις κολυμβητικές τους δεξιότητες και να τα δείτε κάποια στιγμή να κολυμπούν μόνα τους.

 

Δεν είναι εύκολο να διδάξουμε στο παιδί να κολυμπάει, γιατί το κολύμπι είναι μια δραστηριότητα που απαιτεί χρόνο και υπομονή, κάτι που δεν έχουν τα μικρά παιδιά με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να εκνευρίζονται και να παρατούν τις προσπάθειες. Γι’ αυτόν τον λόγο είναι σημαντικό να συνδυάσουν την μάθηση μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες για να αγαπήσουν το νερό και να εξοικειωθούν πιο γρήγορα.

Σπάστε, λοιπόν, το «μάθημα» σε 5 σκέλη: στην αναπνοή, την επίπλευση, στον συντονισμό 2 ποδιών, στον συντονισμό 2 χεριών και στον συντονισμό 4 άκρων.

Ψάχνω την Άριελ
Το παιχνίδι: Ζητήστε απ’ το παιδί να βάλει το πρόσωπο του στο νερό και να φωνάξει το όνομα της γοργόνας, κάνοντας μπουρμπουλήθρες.

Τι μαθαίνει: Ο έλεγχος της αναπνοής είναι ένα απαραίτητο βήμα για να μάθει το παιδί να κολυμπάει. Με αυτόν τον τρόπο αρχίζει και δεν φοβάται να βουτήξει το κεφαλάκι του στο νερό και σιγά σιγά μαθαίνει να χειρίζεται την αναπνοή από τη μύτη και το στόμα, κάνοντας μπουρμπουλήθρες.

Η βαρκούλα του ψαρά
Το παιχνίδι: Σε ρηχό σημείο της θάλασσας κρατήστε το παιδί αγκαλιά και πείτε του ότι είναι μια βαρκούλα που επιπλέει στο νερό. Ενθαρρύνετέ το να αφήσει ελεύθερο το σώμα του σαν να ξαπλώνει πάνω στο κρεβάτι του. Μην το αφήσετε από τα χέρια σας, μέχρι να επιπλεύσει με την βοήθειά σας. Όταν τα καταφέρει, γυρίστε το προς την πλευρά σας και κρατήστε το σταθερά από τις μασχάλες. Αρχίστε να περπατάτε προς τα πίσω, μέχρι το νερό να φτάνει στην μέση σας. Όσο πιο γρήγορα πηγαίνετε, το νερό θα αναγκάσει το παιδί να επιπλεύσει με την κοιλιά στην επιφάνεια. Ζητήστε του να χτυπήσει τα ποδαράκια του για να πάει πιο γρήγορα η «βάρκα».

Πηγή: .tromaktiko.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ