Πάτρα: Ηλιοφάνεια και 33 βαθμοί - Πότε μας ...τα χαλάει ο καιρός!

Ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες που θα φθάσουν και τους 33 βαθμούς προβλέπει για σήμερα Κυριακή η ΕΜΥ για την Πάτρα, ενώ θα υπάρξουν κατά τη διάρκεια της ημέρας και διαστήματα με αραιή συννεφιά. Αύριο, ωστόσο, ο καιρός μας ...τα χαλάει , καθώς προβλέπονται ασθενείς βροχές.

Αναλυτικά ο καιρός:

Την Κυριακή 16 Ιουνίου 2019 αναμένονται τοπικές νεφώσεις που το μεσημέρι και απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά. Ιδιαίτερα για την Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και αργά το βράδυ. Σημειώνεται ότι οι συνθήκες που επικρατούν στην τροπόσφαιρα ευνοούν την εκδήλωση χαλαζοπτώσεων, κυρίως στα ορεινά. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες στα δυτικά και νότια.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο από 20 έως 35, στη Θράκη και την Ήπειρο από 20 έως 33, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 31, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 19 έως 31, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 21 έως 30 και στην Κρήτη από 20 έως 31.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν δυτικοί και βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τις θερμές ώρες της ημέρας 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους με βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες από το μεσημέρι. Πιθανότητα βροχοπτώσεων υπάρχει και τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως τις θερμές ώρες της ημέρας θα γίνουν νότιοι και νοτιοδυτικοί 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 31 βαθμούς.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ