Αλ. Χαρίτσης: Αυξημένοι μισθοί ή εργασία-λάστιχο, το δίλημμα των εκλογών

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ

Στις κάλπες οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν εάν θέλουν εργασία με αυξημένους μισθούς και ισχυρά δικαιώματα ή εργασία-λάστιχο, αξιοπρεπείς συντάξεις εγγυημένες από το κράτος ή να εξαρτώνται από την αστάθεια του ιδιωτικού τομέα στα γηρατειά τους.

Όσο και αν το προσπαθεί η ΝΔ δεν μπορεί να κρύψει την αντικοινωνική φιλοσοφία του προγράμματός της», αναφέρει σε συνέντευξή του στο «Έθνος», ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, Αλέξης Χαρίτσης και προσθέτει: «Η ΝΔ θέλει να εφαρμόσει όλα τα χρεοκοπημένα ιδεολογήματα, τη μείωση της φορολογίας των υψηλών εισοδημάτων, την αυτορύθμιση της αγοράς εργασίας, την εκχώρηση κρίσιμων δημοσίων υπηρεσιών σε ιδιώτες και την καθιέρωση του υποχρεωτικού ιδιωτικού πυλώνα στο ασφαλιστικό σύστημα. Πρόκειται για ακραίες αντιλήψεις, τις οποίες σταδιακά εγκαταλείπει ακόμα και το ΔΝΤ».

Ο κ. Χαρίτσης χαρακτηρίζει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «ολοκληρωμένο πακέτο μέτρων ενίσχυσης της κοινωνικής πλειοψηφίας, που δίνει έμφαση στην ελάφρυνση των βαρών στα μεσαία στρώματα, στην επιτάχυνση της βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης, τη δημιουργία περισσότερων και καλύτερων θέσεων εργασίας και την αποφασιστική ενίσχυση του κοινωνικού κράτους».

«Για να επουλωθούν οι πληγές της κρίσης «απαιτείται μια αποφασιστική στροφή στις πολιτικές που η κυβέρνηση έχει ήδη δρομολογήσει, όπως η διαδοχική αύξηση του κατώτατου μισθού, η μείωση του ΦΠΑ και του ΕΝΦΙΑ, η 13η σύνταξη, οι στοχευμένες φοροελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη και η ουσιαστική ενίσχυση της Παιδείας, της Υγείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας», καταλήγει ο κ. Χαρίτσης.

Διαβάστε επίσης