Παυλόπουλος για Γλυπτά Παρθενώνα: Πολιτιστικό ήθος σε αντιδιαστολή με αδιάλλακτη στάση

Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον Κένεθ Κλαρκ και το Βρετανικό Μουσείο

«Η παραδοχή του Κένεθ Κλαρκ ενισχύει το αίτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα και χαρακτηρίζει το μέγεθος του πολιτιστικού του ήθος, σε αντιδιαστολή  με τη συνεχιζόμενη αδιάλλακτη στάση των υπευθύνων του Βρετανικού Μουσείου» τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σε αποκλειστική του δήλωση στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

«Η παραδοχή του» συνεχίζει ο κ. Παυλόπουλος «ενισχύει με ιδιαίτερη έμφαση και εγκυρότητα το αίτημα της επιστροφής, χαρακτηρίζοντας έτσι την ευγένεια ψυχής και το μέγεθος του πολιτιστικού ήθους που εκπροσωπεί ο Κένεθ Κλαρκ, υπερασπιζόμενος την Πολιτιστική Κληρονομιά και τις ρίζες του Πολιτισμού μας».

«Σε αντιδιαστολή έρχεται η συνεχιζόμενη αδιάλλακτη στάση των υπευθύνων του Βρετανικού Μουσείου σήμερα, οι οποίοι αρνούνται να συνομιλήσουν ακόμα και για δανεισμό, πολλώ δε μάλλον για επιστροφή, μη επιδεικνύοντας τον προσήκοντα σεβασμό στην υπεράσπιση της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και του κοινού μας πολιτισμού, καθιστώντας εαυτούς αμετανόητους συνεργούς του εγκληματικού πολιτιστικού ανοσιουργήματος του Έλγιν».

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ