Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: 18,2 εκατ. ευρώ σε 26.690 δικαιούχους

προτεραιότητα στους νέους αγρότες

Σε 18,2 εκατ. ευρώ ανήλθαν για το 2018 τα δικαιώματα ενίσχυσης που δόθηκαν από το Εθνικό Απόθεμα σε 26.690 δικαιούχους. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δόθηκε σαφής προτεραιότητα στους νέους αλλά και στους νεοεισερχόμενους αγρότες.

Δικαιούχοι των δικαιωμάτων εθνικού αποθέματος έτους 2018 είναι οι ενεργοί αγρότες ηλικίας έως 40 ετών, που δημιουργούν για πρώτη φορά γεωργική εκμετάλλευση ως επικεφαλής της εκμετάλλευσης το έτος 2018 ή έχουν ήδη εγκατασταθεί κατά τη διάρκεια των ετών 2013-2017, όπως και οι νεοεισερχόμενοι που ξεκίνησαν γεωργική δραστηριότητα από το έτος 2016 και μετά και κατά τα πέντε έτη που προηγούνται της έναρξης γεωργικής δραστηριότητας δεν άσκησαν γεωργική δραστηριότητα στο όνομά τους και υπ' ευθύνη τους, ούτε ήλεγχαν νομικό πρόσωπο που ασκούσε γεωργική δραστηριότητα.

«Οι παραπάνω γεωργοί επωφελούνται από το Εθνικό Απόθεμα, είτε με χορήγηση αριθμού δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης από το Εθνικό Απόθεμα, είτε με προσαύξηση της μοναδιαίας αξίας όλων των υφιστάμενων δικαιωμάτων τους, όταν αυτή είναι μικρότερη από την αξία του περιφερειακού μέσου όρου, έτσι ώστε να εξισωθούν με τον περιφερειακό μέσο όρο δικαιωμάτων αποθέματος έτους 2018» σημειώνεται στο δελτίο Τύπου του ΥΠΑΑΤ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης