Ιταλία: Διαβουλεύσεις σήμερα για ενιαίο μέτωπο απέναντι στην ΕΕ

Στόχος να αποφευχθούν οι κυρώσεις λόγω υπερβολικού ελλείμματος

Οι ηγέτες του κυβερνητικού συνασπισμού στην Ιταλία συμφώνησαν στην ανάγκη να αποτρέψουν την επιβολή κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση αναφορικά με τα οικονομικά της χώρας τους και το έλλειμμα.

Ο επικεφαλής της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι και ο προέδρος του Κινήματος των Πέντε Αστέρων Λουίτζι ντι Μάιο είχαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε αργά χθες, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο το πρωθυπουργικό γραφείο.

Σαλβίνι και Ντι Μάιο θα έχουν σήμερα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας Τζιοβάνι Τρία προκειμένου να χαράξουν τη στρατηγική που θα υιοθετήσουν στις συζητήσεις με την Ευρώπη, ώστε να αποφευχθεί η διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος.

Λίγο πριν τη συνάντηση με τους δύο ηγέτες, ο Κόντε επανέλαβε την απειλή του να παραιτηθεί. «Μια διαδικασία (υπερβολικού ελλείμματος από την ΕΕ) θα εκθέσει τη χώρα στις αναταραχές των αγορών και πιθανόν στη μείωση της πιστοληπτική της ικανότητας, κάτι που θα τη δυσκολέψει να πουλήσει το χρέος της» σχολίασε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera.

«Αν τα πράγματα δεν είναι όπως τον Δεκέμβριο (όταν αποφύγαμε τις κυρώσεις καταλήγοντας σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον προϋπολογισμό του 2019), κινδυνεύουμε όλοι να πάμε σπίτι μας. Σίγουρα εγώ θα πάω σπίτι μου» τόνισε.

Διαβάστε επίσης