Πάτρα: Το Πανεπιστήμιο Πατρών "ανέβηκε" στους τομείς της έρευνας και της μεταφορά γνώσης

Τα αποτελέσματα συμμετοχής του Ιδρύματός μας στο U-Multirank

Τα αποτελέσματα συμμετοχής του Ιδρύματός μας στο U-Multirank στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης έκδοσής του, ανακοινώθηκαν επίσημα την Τρίτη 4/6/2019. Όπως είναι γνωστό, το U- Multirank, αποτελεί ένα δυναμικά πολυδιάστατο σύστημα κατάταξης ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης, που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του προγράμματος Erasmus+.

Κεντρικός στόχος της χρήσης και χρησιμότητας της αποτύπωσης των δεδομένων αξιολόγησης του U-Multirank είναι η παραμετροποίηση της συγκριτικής απόδοσης των αποτελεσμάτων, μέσω συνδυασμού δεικτών, σε μίκρο- (επιμέρους επιστημονικά πεδία) και μάκρο-επίπεδο. Με τον τρόπο αυτό, κάθε ίδρυμα έχει τη δυνατότητα της πολυδιάστατης ενημέρωσης και σύγκρισης των αποτελεσμάτων του λαμβάνοντας υπόψη τη στοχοθεσία των πρακτικών και αρχών διεθνοποίησής του.

Οι διαστάσεις της σύγκρισης που περιγράφεται είναι οι ακόλουθες: Διδασκαλία και Μάθηση (Teaching and Learning), Έρευνα (Research), Μεταφορά Γνώσης (Knowledge Transfer), Διεθνής Προσανατολισμός (International Orientation) και Ανάπτυξη τοπικών επιχειρηματικών συνεργειών και απασχολησιμότητας (RegionalEngagement), σε κλίμακα που κυμαίνεται από «1» (πολύ καλό) έως «5» (αδύναμο).

Πιο αναλυτικά, στη φετινή έκδοση συμμετείχαν 1.711 Ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης και εξετάστηκαν περισσότερα από 12.500 προγράμματα σπουδών σε 24 διαφορετικά επιστημονικά πεδία.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών ενισχύει την παρουσία του συγκριτικά με τα αποτελέσματα του έτους 2018 ως εξής:

Διατηρώντας την ανώτατη βαθμολογία (1=verygood) σε τέσσερις (4) δείκτες που σχετίζονται με τις διαστάσεις: «Έρευνα» και «Μεταφορά γνώσης».
Αυξάνοντας τη συχνότητα εμφάνισης της βαθμολογίας 2 (good) σε εννέα (9) δείκτες σε σχέση με την περσινή καταγραφή όπου η συγκεκριμένη βαθμολογία εντοπίστηκε σε επτά (7) δείκτες.
Βελτιώνοντας τη γενικότερη «εικόνα» επίδοσής του σε επιμέρους κατηγορίες όλων των διαστάσεων σε σχέση με το παρελθόν.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ