Πόλο: Ηττήθηκε στα πέναλτι ο Ολυμπιακός στον τελικό του Champions League

Σε κακό δαίμονα του Ολυμπιακού εξελίσσεται η Φερεντσβάρος. Όπως στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1998, όπως τον περασμένο Νοέμβριο στο Σούπερ Καπ, οι Ούγγροι νίκησαν για ακόμη μία φορά τους «ερυθρόλευκους», αυτή τη φορά στον τελικό  του Champions League, και αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Η ομάδα της Βουδαπέστης επικράτησε με 14-13 στα πέναλτι (κανονικός αγώνας 10-10), στον τελικό του final-8 του Ανόβερου, και «αποκαθήλωσε» από την κορυφή τους πρωταθλητές Ελλάδας, που δεν κατάφεραν να γίνουν οι πρώτοι από το 2008 που θα υπερασπιστούν τον τίτλο τους.

Οι «ερυθρόλευκοι» πλήρωσαν τη μεγάλη αστοχία τους στον παίκτη παραπάνω και από την άλλη την αδυναμία να αντιμετωπίσουν τους Ούγγρους στην ίδια κατάσταση, με αποτέλεσμα να ήταν πίσω στο σκορ σε όλο το παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε και συνέχισε νευρικά στο μεγαλύτερο μέρος του τελικού, ήταν μέτριος στον παίκτη παραπάνω, με τους Ούγγρους να το εκμεταλλεύονται και με πολύ καλό ποσοστά στον δικό τους πήραν και αέρα διαφοράς τριών τερμάτων με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (5-8).

Στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου ο Ολυμπιακός κατάφερε και πάλι να μειώσει τη διαφορά στο ένα γκολ. Με γκολ του κορυφαίου παίκτη του Κωνσταντίνου Γενηδουνιά στον παραπάνω και του Μουρίκη από θέση φουνταριστού οι ερυθρόλευκοι μείωσαν σε 7-8. Η Φερεντσβάρος, όμως, με τέρματα των Μίτροβιτς και Γιάνγκερ μπήκε στο τέταρτο οκτάλεπτο με τρία γκολ διαφορά (7-10).

Οι παίκτες του Ολυμπιακού όμως δεν τα παράτησαν. Στην πρώτη επίθεση ο Γενηδουνιάς μείωσε σε 8-10 και λίγο αργότερα ο Φουντούλης μείωσε ακόμα περισσότερο. Η άμυνα του Ολυμπιακού δεν άφηνε τους Ούγγρους να ανασάνει και ο Γενηδουνιάς με το πέμπτο του γκολ στο ματς έκανε το 10-10 το οποίο έστειλε το ματς στα πέναλτι.

Στα πέναλτι τα δοκάρια των Γούνα, Μυλωνάκη και το άστοχο του Αργυρόπουλου στην τελευταία εκτέλεση, κόστισαν στον Ολυμπιακό την ήττα με το τελικό 13-14.

Η διαδικασία των πέναλτι:

10-10 Ο Γιάνσικ εκτέλεσε και απέκρουσε ο Πάβιτς

11-10 Εύστοχο πέναλτι από τον Αργυρόπουλο

11-11 Εύστοχο πέναλτι από τον Σεντλμάγιερ

11-11 Στο δοκάρι το πέναλτι του Γούνα

11-12 Ευστοχο πέναλτι από τον Γιούνγκερ

11-12 Στο δοκάρι το πέναλτι του Μυλωνάκη

11-12 Στο δοκάρι το πέναλτι του Κάλαϊ

12-12 Εύστοχο πέναλτι από τον Δερβίση

12-13 Ευστοχο πέναλτι από τον Γιάκσιτς

13-13 Εύστοχο πέναλτι από τον Γενηδουνιά

13-14 Εύστοχο πέναλτι από τον Γιάνσικ

13-14 Στο δοκάρι το πέναλτι του Αργυρόπουλου

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 4-5, 2-2, 3-0

Στα πέναλτι: 3-4

Ολυμπιακός: Πάβιτς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 5, Φουντούλης 2, Κάκαρης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Γούνας, Αργυρόπουλος 1, Ομπράντοβιτς 1, Ζερδεβάς

Φερεντσβάρος: Γκαρντόνι, Σεντλμάγιερ, Κάλαϊ, Πολ, Βάμος 2, Μέτζεϊ 1, Νίκιτς 1, Γάκσιτς, Γιούνγκερ 2, Βάργκα 1, Γάνσικ, Μίτροβιτς 3, Βογκελ

Διαβάστε επίσης